Nominerte til Tarjej Vesaas’ Debutantpris

Den norske Forfatterforenings litterære råd har samlet fire av fjorårets debutanter til kortlisten til Tarjei Vesaas’ Debutantpris.

 

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Les litt om disse spennende debutantene og se bøkene deres her:

alleutlendingerharlukkagardinger_kortliste_debprisMaria Navarro Skavanger (f. 1994)
Alle utlendinger har lukka gardiner (Forlaget Oktober) er en direkte, morsom og ærlig roman der handlingen foregår i drabantbyen Romsås i Groruddalen i Oslo. Det er en oppvekstroman du sannsynligvis aldri har sett maken til. Som Tom Egil Hverven så fyndig formulerer det i sin anmeldelse i Klassekampen: «På de siste sidene ønsker jeg at den ikke skal ta slutt. Så å si alt Maria Navarro Skaranger berører i sin debutroman, vil jeg vite mer om

 

atlaspunkt_kortliste_debprisMaria Dorothea Schrattenholz (f. 1980)
Diktsamlingen Atlaspunkt (Forlaget Oktober) er både en evolusjonshistorie og en sciencefictionfremstilling. Diktene tegner et stort landskap med et skarpskårent og følsomt språk. «Schrattenholz utmerker seg med et tydelig talent for modige og originale bilder. Skal du lese bare én av årets diktdebuter, så anbefaler jeg Atlaspunkt», skrev Ingunn Økland i sin anmeldelse i Aftenposten.

 

kunenlitendelavuniverset_kortliste_debprisPaal Maage Elstad (f. 1990)
Kun en liten del av universet (Vigmostad & Bjørke) er en samling intense og nøkterne dikt, som hviler i overgangen mellom empati og flukt. Forfatter Rune Christiansen har omtalt diktsamlingen slik: «Dette er ganske enkelt gull – dypt og heftig og humoristisk og språklig svært fengslende
rastlos_kortliste_debprisKenneth Moe (f. 1987)
Rastløs (Pelikanen) er en oppstykket epistel og i stor del en selvbiografisk kortroman som består av små prosastykker, betraktninger og episoder fra hverdagen. Forfatteren er fra generasjonen som modnet litterært under Min kamp-stormen, og Kenneth Moe har sågar hatt Karl Ove Knausgård som redaktør.