Nøkken – et bejublet storverk

Menneskene du elsker, er ofte også de som kan skade deg mest.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Nøkken tar verden med storm – og ble kåret til en av fjorårets mest leseverdige romaner i USA. Forfatter Nathan Hill sammenlignes med både John Irving og Jonathan Franzen – historiefortellere på høyt nivå. Mange har festet blikket på denne unge, lovende forfatteren, og all rosende omtale er velfortjent, synes vi!

Nøkken, Nathan Hill, Gyldendal, roman, boktips, gavetips

Nøkken byr på et forfriskende sammensurium av latter og tårer – man glemmer at man leser og våkner kun til når hungeren eller søvnmangelen rauter på oppmerksomhet.

Romanen er et episk storverk om et USA i endring, og samtidig er boken en vond og varm beretning om morssavn og vennskap.

Dette er en murstein av en bok, så du kan forvente mange deilige timer i Nathan Hills litterære univers, et sted du ikke ønsker å forlate igjen.

Nøkken, Nathan Hill, roman, boktips, lese i sommer

 

Skrevet om Nøkken

«(…) intens og godt fortalt mor- og sønnhistorie.» Gabriel M. V. Moro, VG 

«(…) intensiteten i bildene, humoren, de poetiske passasjene og den treffsikre samfunnsanalysen gir boka et så stort trøkk at den fortjener en stor norsk leseskare. Også takket være den flytende oversettelsen til Vibeke Saugestad.» Cathrine Krøger, Dagbladet

«Et psykologisk drama om mor og sønn, med spøkelser og politikk, men også en tragikomedie om sinne og hykleri i USA … Nathan Hill er en mester.» John Irving