Napoli-kvartetten er fullbrakt og fullendt

Få romanserier har skapt så mye oppmerksomhet og begeistring de senere årene som den mesterlige Napoli-kvartetten til Elena Ferrante. Nå er fjerde bok, Historia om det tapte barnet, endelig i butikk.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Historia om det tapte barnet er en kraftfull avslutning på et episk romanverk som har skrevet seg inn i litteraturhistorien. Bøkene har blitt fortært i stor skala verden over, og debatter har versert om hvem det er som står bak pseudonymet Elena Ferrante. Noen vil vite, mens mange setter pris på mystikken forfatteren er innhyllet i og at det er bøkene som er i fokus. Uansett levner det liten tvil om at bøkene har gjort seg fortjent til en nærmest kanonisert rolle i samtidslitteraturen.

Fjerde og siste bind er nå endelig kommet ut, Historia om det tapte barnet. Forventningene har vært store, og de ser ut til å ha blitt innfridd så det monner. Serieavslutningen har fått strålende mottakelse her til lands. Mange har allerede løpt til butikkene, skaffet seg et eksemplar og latt verden vente mens de har krøpet inn i det kloke, skarpe, vakre og såre universet til hovedkarakterene Lila og Elena, og et Italia i endring.

Det fjerde og siste bindet i romanserien bekrefter omtalen New York Times har gitt Elena Ferrante: «en av vår tids største romanforfattere.»

Har du ikke allerede slukt boken, er det bare å glede seg. Du har fantastiske lesetimer i vente!

terninger_6«Det er bare å sette fram godstolen, rydde tid og lese Ferrante! Siste del i Napolikvartetten er besettende og dypt bevegende.» Guri Hjeltnes, VG

terninger_6«Elena Ferrantes fjerde Napoli-roman er et suverent verk (…) Vidunderlig er det å lide skipbrudd og drukne i et slikt litterært hav.» Jon Rognlien, Dagbladet

Bestill med Klikk&Hent her – hent i din valgte butikk innen 48 timer:

De foregående bøkene i kvartetten: