Gode spenningsbøker i vente!

Trenger du ei krimpause innimellom slagene ute i snøen? Her er et lite trekløver med oversatte krim- og spenningsbøker du kan glede deg til fremover. Blant annet er Naboparet-forfatter Shari Lapena snart aktuell med ny thriller.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Yrsa Sigurdardottir: Syndsforlatelse (i butikk nå)

Yrsa Sigurdardottir: Syndsforlatelse

En tenåringsjente blir brutalt slått til døde på kinoen der hun jobber. Videoklipp der hun ber om tilgivelse, blir sendt til vennene hennes fra snapchatkontoen hennes. Når hun endelig blir funnet, er kroppen hennes merket med et 2-tall. En tenåringsgutt møter samme skjebne noen dager senere, og igjen sendes klipp der han ber om nåde, ut i sosiale medier. Liket hans blir funnet merket med et 3-tall. Huldar blir involvert i etterforskningen, likeså barnepsykologen Freyja, som raskt mistenker at mordene er mobberelaterte – og at det handler om hevn.

 

 

Shari Lapena: En fremmed i huset (utgivelse 20/2-18)

Shari Lapena: En fremmed i huset

Dette er en psykologisk spenningsroman fra forfatteren bak bestselgeren Naboparet, som stiller spørsmålet om hvor godt du kjenner dem du bor med. Karen og Tom er lykkelig gift, men etter at Karen havner i en trafikkulykke i et skummelt strøk, forandres alt. Hun husker ingenting av ulykken, eller hvorfor hun befant seg på den siden av byen. Og da hun kommer hjem, er hun sikker på at noen har vært i huset hennes. Politiet tror henne ikke – de tror hun prøver å skjule noe.

 

Anna Ekberg: Kjærlighet for voksne (utgivelse 7/3-18)

Anna Ekberg: Kjærlighet for voksne

Dette er en roman om ekteskap, om hvem som ofrer mest i et forhold, om parforholdets vinnere og tapere, om lidenskap, sex og mord. Christian og Leonora lever det perfekte liv og har et godt ekteskap. De bor i et drømmehus med utsikt over Vejlefjord og sønnen deres er nettopp erklært frisk etter lang tids sykdom. Men så oppdager Leonora at mannen har en affære med en annen kvinne. Det snur opp ned på hennes oppfatning av ham, seg selv og livet deres sammen. Leonora innser at hun risikerer å bli forlatt, og hun tar en beslutning, det skal ikke skje, uansett hvilke midler hun må ta i bruk.