Min venn pingvinen – et unikt vennskap

Min venn pingvinen av Tom Michell er en sann historie om vennskapet mellom en mann og en pingvin – og trolig en av årets mest sjarmerende bøker.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Tom Michell er en eventyrlysten kar. For å utforske Sør-Amerika skaffer han seg jobb på en skole i Argentina og vender nesen mot et kontinent han knapt kan vente med å bli kjent med. Her arbeider han og reiser rundt, og lever i det hele tatt herrens glade dager.

En dag han er ute og går tur langs en strand i Uruguay, får han et grufullt syn. Stranden er dekket av oljetilsølte døde pingviner. Men midt i alt det sorte og triste, ser han med ett en bevegelse. En enslig pingvin er fortsatt i live og kjemper for å komme seg opp på beina.

Tom Michell tar pingvinen med seg til hotellet sitt, vasker den ren, gir den mat og klargjør den for verden igjen. Pingvinen nekter imidlertid å vike fra Toms side – og dermed er skjebnene deres forent og forseglet. Et livsvarig vennskap er påbegynt.

Boken er full av varme og sjarm – og fremmer et viktig budskap om bærekraftig livsførsel. Min venn pingvinen vil få deg til å le og gråte – og pingvinen Juan Salvador vil skaffe seg en plass under bringa di, og bli der.