Min kamp på teaterscenen

Karl Ove Knausgårds romanserie Min kamp er blitt overført til teaterscenen, og 13. september starter norgesturneen med Riksteatret. Er du ARK-VENN, får du 20 prosent rabatt på alle forestillingene til Riksteatret.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Min kamp-bøkene gikk som en farsott over landet noen år tilbake. Nå er historien gjenskapt for teaterscenen, i regi av den norske regissøren Ole Anders Tandberg. Stykket ble uroppført i 2015 på Stockholm Stadsteater, til stående ovasjoner og fantastiske anmeldelser – med ekstraforestillinger og overføring til svensk TV.

ARK-venner får 20 % rabatt på alle forestillingene til Riksteatret. Les om ARK-VENN-fordelene og bli ARK-VENN.

Stykket hadde norgespremiere i Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand 2. september. Og etter reaksjonene fra publikum og kritikerne å dømme, er dette et teaterstykke du virkelig bør oppleve denne høsten. Fire flotte skuespillere spiller i stykket: Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger – alle i rollen som Karl Ove.

Norgesturneen med Riksteatret starter i Horten tirsdag 13. september. Her kan du bestille billetter og se oversikten over forestillingene landet rundt. Husk at du som ARK-venn får 20 % rabatt på teaterbillettene. Rabattkoden finner du på «Din side» når du logger inn på ARK.no.

Da Min kamp tok Norge og verden med storm, ble Karl Ove Knausgård og bøkene hans diskutert opp og i mente, av fans og av kritikere, av de som slukte bøkene og selv de som ikke leste dem. Ingen gikk klar av denne brøytebilen av en åpenhjertig og hudløs romanserie.

Bøkene handler om Knausgårds eget liv, den verdenen han vokste opp i, vennene og familien hans, valgene han tok. Min kamp er en avkledning av Knausgård som person, og gjenkjennelsesfaktoren er stor blant leserne hans. Historien gjør seg glimrende på teaterscenen, og seksbindsverket er blitt komprimert til et teaterstykke som varer i to og en halv time.

Min kamp, Riksteatret

terninger_6«Helt makeløst […] et teaterstykke det bør gå gjetord om.» Aftenposten

terninger_6«En teateropplevelse som gjør dypt inntrykk […] Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.» Fædrelandsvennen

terninger_5«Humoristisk […] Allment […] De er alle Knausgård.» Dagbladet

terninger_5«Bedre enn romanen.» Adresseavisen

«Vesentlig, engasjerende og underholdende.» Vårt Land

«Treffer en nerve […] for alle som ikke har pløyd seg gjennom forfatterens seks bind.» VG

«Løfter frem det humoristiske hos Knausgård.» NRK

«Det er imponerende gjort.» Klassekampen