Mens vi venter på Harry Hole

Jo Nesbø avslutter krimvåren med Kniv – ny bok i serien om Harry Hole. Men før det er det flere norske spenningsbøker du kan glede deg til.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Denne våren er det klart for bok nummer tolv om Harry Hole. Denne gang har helten vår havnet på skråplanet igjen, og får noen veritable utfordringer å hanskes med. Jan-Erik Fjell er tilbake med ny Anton Brekke-krim, etter en lang pause. Spenningsvåren byr også på bokdebuten til en rutinert filmmann: John Kåre Raake, manusforfatter bak filmene Bølgen og Skjelvet.

 

 Jo Nesbø: Kniv (Aschehoug)

 «Skal du drepe noen med kniv må du tørre å gå nær», heter det i Jo Nesbøs våraktuelle krimbok Kniv (Aschehoug). Dette er den tolvte boken om krimhelten Harry Hole, og den skal være den mest dramatiske og mørkeste Hole-romanen til nå. Harry har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut og han bor i Sofies gate, i samme bygård. Men i leiligheten under. I tung bakrus våkner han med blod på hender og klær. Han husker ingenting. Snart er jakten på en livsfarlig gammel fiende i gang, samtidig som Harry stilles overfor sitt hittil verste personlige helvete.

Kniv, ny krimroman om Harry Hole fra Jo Nesbø, bok nummer 12

 

John Kåre Raake: Isen (Gyldendal)

Manusforfatteren bak suksessfilmene Bølgen og Skjelvet bokdebuterer denne våren. I Isen har tidligere spesialsoldat Anna Aune har flyktet fra alt og alle, og isolert seg sammen med forskeren Daniel Zachariassen nær Nordpolen. De skal dokumentere klimaendringenes ødeleggelser mens de lar seg drive med isen gjennom polarvinteren. En kveld blir en nødrakett skutt opp rett over den kinesiske forskningsbasen få kilometer unna. Anna og kollegaen er de eneste som er nær nok til å hjelpe. Men er nødsignalet et rop om hjelp, eller en advarsel?

Isen, krimroman

 

Jan-Erik Fjell: Gjemsel (Capitana/Juritzen)

Jan-Erik Fjell er denne våren klar med sin sjette bok om overbetjenten Anton Brekke. Gjemsel starter i Norge i nåtid, hvor en ung kvinne blir funnet drept. To år tidligere rømte seriemorderen Stig Hellum under en fangetransport, og det nye drapet bærer Hellums signatur. Anton får ansvaret for drapsetterforskningen, og han blir umiddelbart konfrontert med det eneste han egentlig tror på: ondskap. Bokens parallellhistorier foregår også på forskjellige steder. Fjell tar leseren med til New York, Jamaica, og langs norskekysten.

Jan-Erik Fjell, Gjemsel, ny krim

 

Øistein Borge: Jeg er nummer 13 (Cappelen Damm)

Øistein Borge er allerede ute med sin tredje krimroman. Handlingen starter i september 2017, når en norsk utvekslingsstudent blir funnet drept i en park utenfor Amsterdam. Kriminaletterforsker Bogart Bull sendes sørover med første fly. I den nederlandske hovedstaden befinner det seg en mann ved navn Rezník og han betrakter seg selv som en grensesprengende kunstner. Og Rezník har så vidt begynt. Et nytt drap finner sted, denne gangen med et våpen som forbløffer politiet.

Øistein Borge, Jeg er nummer 13

 

Agnes Lovise Matre: Iskald (Gyldendal)

Agnes Lovise Matre er til høsten aktuell med sin tredje krimbok, og det er et gjensyn med Bengt Alvsaker. Norseman Xtreme står i sentrum, og den lokale lensmannen Bengt Alvsaker er en av utøverne. Etter å ha svømt over en iskald fjord, ligger en skikkelse med startnummer 22 livløs igjen i vannet.  Da opptellingen gjøres ved konkurransens slutt, viser det seg at en deltaker med samme startnummer likevel er kommet velberget i mål på Gaustatoppen. Hvem er da den druknede, og hvordan havnet han blant deltakerne? Det blir snart åpenbart at det ikke var en ulykke. Jakten på en drapsmann i det lille lokalsamfunnet skal virvle opp mye grums og avdekke gamle og betente hemmeligheter.

Agnes Lovise Matre, Iskald, krimroman