Med Dennis som Harry

Dennis Storhøi spiller inn alle Harry Hole-bøkene på lydbok.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Dennis Storhøi gir stemme til Harry Hole når du nå kan høre alle Harry Hole-lydbøker nyinnspilt – også Kniv, årets Hole-nyhet. Det er Jo Nesbø selv som har valgt Storhøi.

Les første kapittel av Kniv her.

Nyinnspillingen er gjort i forbindelse med lanseringen av Nesbøs nye bok, Kniv, som kom 6. juni. Lydbok-serien kommer nå i en mer dramatisert utgave og med én stemme som skal bære hele Harry Hole-universet.

Harry Hole-bøkene på lydbok, Kniv lydbok

Lydbøkene har tidligere vært produsert med flere ulike innlesere, men etter 11 lydbøker med ulike stemmer, ønsket Nesbø at Harry Hole skulle få en fast stemme.

«Riktig» Hole

– Det var viktig for meg å finne riktig stemme til Harry Hole. En som kunne bære hele universet med alle karakterene som dukker opp i hver bok, og bringe den riktige energien til historien, sier Jo Nesbø. Valget falt raskt på Dennis Storhøi, som umiddelbart tente på idéen:

– Jeg har lest alle bøkene fra før, og fikk muligheten til å lese inn Snømannen i 2007. Det er en ære å få lov til å gi stemme til en av samtidslitteraturens mest kjente figurer, fortsetter han.

– Altoppslukende prosjekt

Innlesingen av de 11 bøkene har foregått over et halvt år, med timelange økter i studio hver dag. Det tar vanligvis dobbelt så lang tid å lese inn en lydbok som varigheten på den ferdige lydboka. I innspurten har Storhøi lest i opptil 8 timer om dagen.

Hele Harry Hole-serien på to minutter.

– At han vil ha min stemme på alle bøkene, er et stort kompliment. Jeg kunne jo aldri spilt Harry Hole, fordi jeg er for lav, men håper stemmen min kan dekke opp for de 193 centimeterne, sier Dennis Storhøi.

Han bekjenner at prosjektet har vært altoppslukende.

– Det er jo en krevende oppgave, ikke bare for meg, men for hele teamet som har jobbet med prosjektet. Jeg har vært såpass dypt inn i dette universet at jeg til og med har begynt å lage egne Harry Hole-plott i søvne.