Mammutsalget – siste sjanse!

Mammutsalget går mot slutten, men du har fortsatt mulighet til å raske med deg et par storfavoritter fra årets største boksalg. Her er noen tips!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

24. februar er siste dag i Mammutsalget. Benytt sjansen til å sikre deg dine mammutfavoritter nå. Vi har valgt ut noen bestselgere til deg. Dette er bøker av høy kvalitet til veldig hyggelig priser.

 

MAMMUT – ROMAN

Arv og miljø av Vigdis Hjorth

Arv og miljø er en glitrende og skarp roman som viser hvilket kaliber Vigdis Hjorth er laget av som forfatter. Forfatteren mottok Bokhandlerprisen 2016 for romanen, som var en av de mest omtalte romanene i 2016.

«Som hun kan skrive, Vigdis Hjorth.» Guri Hjeltnes, VG

arv og miljø, vigdis hjorth

 

Du er så lys av Tore Renberg

Tore Renbergs bøker har virkelig satt spor i norsk litteratur, og i norske lesere. Du er så lys er intet unntak.

Det er noe som ikke helt stemmer med den nye familien i nabolaget …

Du er så lys er en nervepirrende beretning om det vi ikke ser, selv når det utspiller seg like for øynene våre. Historien rykker løs noe i deg – forutinntattheten vi alle bringer til gards når vi møter noen vi ikke helt forstår, noen vi ikke våger stole på.

du er så lys, tore renberg

 

For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges av Kyrre Andreassen

Kyrre Andreassen har skrevet en morsom og skarpsindig roman om en elektriker med ryggprolapser, yrkesstolthet og et noe dystert syn på systemet. Boken ble nominert til Bokhandlerprisen 2016.

For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges fortjener alle leserne den kan få. Dette er god underholdning som samtidig bringer til torgs skarpe observasjoner av mellommenneskelige strukturer, sosiale hierarkier, identitetskriser, arbeiderklasseangst og annet grums velferdsnorge har å by på.

Kyrre Andreassen, boktips

 

MAMMUT – SAKPROSA

Sapiens av Yuval Noah Harari

En internasjonal bestselger fra Yuval Noah Harari. Spennende, tankevekkende og engasjerende bok om menneskehetens historie.

 sapiens, boktips

 

Sjarmen med tarmen av Giulia Enders

Ny forskning kan avsløre at det er forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen. Blant annet kan ubalanse i bakteriefloraen i tarmen føre til depresjon, oppblåsthet, smerter, overvekt, depresjon, allergier og Alzheimer.

Dette er en morsom og klok bok om et undervurdert organ. Det er en internasjonal bestselger og trolig den mest sjarmerende boken du noensinne vil lese om fordøyelsessystemet ditt.

Sjarmen med tarmen, boksalg

 

Fra naturens spiskammer av Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

Den norske naturen kan by på en rekke spiselige vekster, og de fleste av oss kjenner kun til et fåtall av dem. Det kan denne boken gjøre noe med.

Fra naturens spiskammer er ikke bare en fryd for øyet, men også en nyttig bok for enhver som liker å plukke egne råvarer ute i naturen. Her får du beskrivelser av 54 ulike spiselige planter, som kan brukes i matretter, enten som garnityr eller ingrediens. Boken har 89 ulike spennende oppskrifter, og er perfekt om du ønsker å imponere middagsgjestene med noe svært lokalt og godt.

Fra naturens spiskammer, kokebok, vegetarkokebok

 

MAMMUT – BARN

Gaveboks: Ronja Røverdatter, Mio min Mio, Brødrene Løvehjerte av Astrid Lindgren

Her får du tre klassikere i en flott gaveboks – Astrid Lindgrens aller mest populære og høyest skattede fortellinger. Dette er tidløse historier elsket av små og store gjennom generasjoner, en perfekt gave til små bokelskere.

astrid lindgren, barnebok, klassiker, ronja røverdatter, mio min mio, brødrene løvehjerte

 

Klaffeatlas av Alex Frith

Spennende og interaktivt atlas, der barna kan dra på oppdagelsesferd gjennom de ulike verdensdelene og lære om byer og natur, mennesker og kultur.

Atlas for barn, Klaffeatlas, atlas

 

Lars er lol av Iben Akerlie

Vinner av ARKs barnebokpris 2016! Lars er lol  er en kritikerrost barnebok full av sjarm og varme. Den ble omtalt som den viktigste barneboken utgitt i Norge i 2016.

Les mer om Lars er lol her

«… en sjarmbombe av en roman.» Marie L. Kleve, Dagbladet

arv og miljø, vigdis hjorth