Mammut-tips til roman- og krimelskeren

Er du krimfantast eller ivrig bokorm, her får du gulltips fra Mammutsalget.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Den følelsen du har når posen er full av gode bøker du enten skal gi bort eller nyte selv, lite kan måle seg med den.

Løftene disse bøkene gir deg, om timer til komme fulle av glede og spenning, vantro og sorg, sinne og latter – det er ren leselykke.

Årets Mammutsalg byr på nettopp dette – i hopetall! Og da er det jo ikke så lett å velge. Men frykt ikke, vi har noen tips til deg!

Her er noen av våre krim- og romanfavoritter fra årets største boksalg:

 

Romaner du vil elske

Mors og fars historie av Edvard Hoem

(Mammutpris 129,-)

Edvard Hoem har skrevet en vakker roman om det foreldrene hans aldri snakket om, hvordan de traff hverandre i 1945, og hva det var som førte til at akkurat de ble sammen. Romanen ble nominert til både Nordisk råds litteraturpris og Kritikerprisen.

Mors og fars historie

 

Svikne dagar av Elena Ferrante

(Mammutpris 149,-)

Svikne dagar er ingen feelgoodroman med urealistiske idealer og kvinner som svever på rosa skyer – det er en intens, rasende og glitrende historie om en kvinnes avmektighet og desperasjon i månedene som følger et samlivsbrudd. En strålende bok, rett og slett.

Svikne dagar

Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

(Mammutpris 99,-)

Tante Ulrikkes vei gir stemme til to unge muslimske gutter som vokser opp på Stovner i Oslo på 2000-tallet. Omtalt som årets viktigste roman da en kom i 2017.

«Vekslingen mellom Jamals muntlige, ufiltrerte monolger og Mos skriftlige skildringer driver handlingen og leseren dypere og dypere inn i blokkene og livene på Stovner.» Klassekampen

Tante Ulrikkes vei

 

Krim som går på nervene løs

Atten grader minus av Stefan Ahnhem

(Mammutpris 149,-)

Den stadig mer populære etterforskeren Fabian Risk er tilbake, i en intens jakt på en iskald drapsmann. Fabian Risk og teamet hans kjemper mot klokken i en etterforskning der ingenting viser seg å være slik det skal.

«Ahnhem kan dette med å kombinere mystiske og spennende plot med velskrevne og realistiske karakterer, samtidig som historien er helt uforutsigbar. Du kommer ikke til å ville legge den fra deg!» Sara, ARK Strømsø

Atten grader minus

 

Sov du vesle spire av Cilla og  Rolf Börjlind

(Mammutpris 149,-)

En flyktningjente får hjelp til å gjemme seg i et sommerhus på landet. En tenåringsgutt blir funnet brutalt myrdet i Småland. Hva binder disse to sammen?

Spennende og intens krim som lykkes med å kombinere samfunnsengasjement med spenning utenom det vanlige. Fra forfatterne bak krimserien Springflo på NRK. 

Sov du vesle spire

 

Selfies (Avdeling Q 7) av Jussi Adler-Olsen

(Mammutpris 149,-)

«En skadeskutt Avdeling Q snubler gjennom velferdsstaten (…) Adler-Olsen er en mester i både å legge ut tråder og til å samle dem igjen» Dagbladet

Man kan alltid stole på at Jussi Adler-Olsen serverer kvalitetskrim og høy spenningsfaktor!

Selfies