Lydbok på øret i sommerferien

Lydhør for ei god lydbok i sommer?

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Lydbok om sommeren er en av livets store gleder. Det og skygge når det er varmt, solskinn når skrotten er kald og et glass med noe kaldt i når strupen er tørr.

Husk at når siste arbeidsdag er over og ferien starter, er det lite som føles så godt som å ha lydboklista klar for sommeren.

Her har vi tillatt oss å samle noen særs gode lydbøker, som fortjener et lydhørt øre i sommerukene som kommer.

 

Kjærlighetens Antarktis av Sara Stridsberg

Sara Stridsberg er en unik forfatter, og Kjærlighetens Antarktis er en unik roman. Den er ubehagelig, rå og vakker på samme tid. En historie som risper deg i huden og etterlater deg blødende, men som du elsker hver eneste setning av. Perfekt ferielektyre uansett sommervær!

«Sara Stridsberg er vanvittig god» Dagbladet, terningkast 5

Kjærlighetens Antarktis

Koke bjørn av Mikael Niemi

Var du en av dem som leste og elsket Populærmusikk fra Vittula, den besynderlige og hysterisk morsomme romanen Mikael Niemi forærte oss bokelskere for nesten to tiår siden? Da har du en gavepakke foran deg.

Koke bjørn er et mørkt historisk sus fra de svenske skoger. En roman som dunster av nordsvenske skoger, tåkete myrlandskap, lusete mannfolk, stinkende støvelolje samt en ubehagelig eim av ondskap. Sommerkos for bokelskere, med andre ord.

«En stor litterær opplevelse!» VG

Koke bjørn av Mikael Niemi

Lene din ensomhet langsomt mot min av Klara Hveberg

Dette er en uvanlig vakker, sår og underholdende roman om å finne mening og sammenhenger akkurat i det øyeblikket man trenger det som mest.

«Bemerkelsesverdig romandebut! (…) Jeg ble både betatt og ikke så rent lite forelsket i Rakel. Klara Hveberg har skrevet en vakker kjærlighetssonate i d-moll, som gir sterke forhåpninger for hennes videre forfatterskap. Jeg føler meg rett og slett mindre ensom med denne boken på nattbordet.» VG

Lene din ensomhet langsomt mot min

Helvete av Erlend Loe

Erlend Loe fornekter seg ikke, han er like absurd og morsom som alltid i denne romanen. Dette er Love Actually med en lukt av svovel.

Nylig fraskilte Rakel har flyttet fra enebolig til rekkehus og har barna i oddetallsuker. I partallsukene har hun mye tid til overs, og føler seg ganske så ensom. En dag bestemmer hun seg for å gå løs på hageflekken med den litt rustne spaden som står i skjulet. Da støter hun på en lem som viser seg å føre ned til helvete. Der nede sitter en resepsjonist, som selger billetter til underverdenen. Rakel kjøper et klippekort, og like etter møter hun en ny mann, en kjekk og høflig kar. Satan.

«Loe tar en Dante og skriver morsomt om helvetesvandring og kjærlighet» Dagbladet

Helvete av Erlend Loe

Kniv av Jo Nesbø

Denne sommeren kan du nyte en ny Harry Hole-roman fra Norges mest populære krimforfatter. Harry Hole og Jo Nesbø har tatt verden med storm, og det fortsetter de med i den tolvte boka i serien.

Denne gangen har Harry Hole mistet alt. Han er tilbake på flaska. Rakel har kastet ham ut, og han har mistet jobben på Politihøgskolen. Han får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset. Når han tror det ikke er mer å tape, starter han en ensom jakt på en gammel fiende. Harry stilles overfor to valg: å gå under med en gang, eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten redde Harry?

En storfavoritt blant årets sommernyheter!

«En fabelaktig og forrykende spenningsroman. Og en krim på høyt nivå» Dagbladet

Kniv av Jo Nesbø: lydbok