Lyd for barn i alle aldre

Mange mil i bil denne sommeren? Da er det fint med noen gode historier på bilstereoen.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Her er noen gode lydboktips som i utgangspunktet er for de litt større barna (9-12 år). Men se ikke bort fra at voksne også kan ha glede av disse fem:

 

Bobbie Peers: Kryptalportalen

Dette er oppfølgeren til den sensasjonelle barnebokdebuten fra 2015, Luridiumstyven. William er tilbake på Institutt for Posthuman forskning, men alt er annerledes. Det er vakter overalt, portforbud og strenge regler. Hvem er den mystiske damen som prøver å kontakte William om natta? Hva skyldes de plutselige anfallene William har begynt å få? Og hva i huleste er en kryptalportal?

 Kryptalportalen

Iben Akerlie: Lars er lol

Boken er vinner av ARKs barnebokpris, og når ti tusen barn sier denne boka er god er det bare å lytte. Vi følger Amanda, som har gledet seg til skolestart etter en lang ferie. Ikke bare skal hun få se Adam igjen, men hun skal også bli fadder for en førsteklassing. Når hun ender opp med ansvaret for Lars, en gutt med Downs syndrom, slites Amanda mellom ønsket å være populær og å skulle gjøre det riktige.

 Lars er lol

Lewis Carroll: Alice i eventyrland

Når Alice forsvinner ned kaninhullet inn i en absurd verden er det selvsagt duket for god humor. Dette er en klassiker de aller fleste har hørt om, men ikke lest. Den morsomme fortellingen fra 1865 har holdt seg godt over flere generasjoner – og ja, boken er selvsagt bedre enn de mange adapsjonene av boken. Bli med på teselskap med Alice.

Alice i Eventyrland

Maja Lunde: Verdens kuleste gjeng

Bli kjent med Verdens kuleste gjeng! Den ustoppelige Helena. Den pene, men veldig dumme Ivan. Erkenerden Alfred. Og den ultimat kjedelige fortelleren, som vi ikke kan si navnet på (hun syns nemlig selv det er det absolutt «dølleste» navnet i hele verden).  Det er utkommet fire bøker om gjengen, og alle er tilgjengelig som lydbok.

 Baluba på leirskolen

David Walliams: Gangster-bestemor

Ben hater å være hos bestemor. Det er dørgende kjedelig. Bestemor vil bare spille Scrabble, all maten hun lager smaker kål, og hun promper for hvert skritt hun tar. Men en kveld oppdager Ben at bestemor lever et dobbeltliv: Hun er en av verdens mest fryktede smykketyver! Og hun drømmer om å stjele kronjuvelene. Fra da av blir det alt annet enn kjedelig å være sammen med bestemor …

Gangster-bestemor

Lydboktips for de mindre barna