LESETID – nytt konsept fra Gyldendal

En LESETID-bok byr på underholdning og innsikt. Den viser deg verden, skaper gjenkjennelse, men  viser deg også noe nytt og overraskende. Først og fremst er det en bok som tar deg med til et sted der du vil være.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Endelig! Dette har du gledet deg til. Du setter deg godt til rette på favorittstedet ditt og åpner en bok. På bordet ved siden av deg står en kopp velduftende te, eller kanskje en kaffe. Du kjenner at pusten blir roligere, og at skuldrene senker seg. Det er LESETID.

Der utenfor er det mye som skjer. Noen ganger kan hverdagene føles som en virvelvind av jobb og skole, familie og venner, plikter og politikk og trafikk. Men iblant vil du bare ha tid for deg selv, skape rom for nye leseropplevelser og nye tanker. Du ønsker å la deg rive med av litteraturen, kanskje drømme deg bort, samtidig som du er åpen for de nye innsiktene du vet at en god bok kan gi deg.

Lesetid, Gyldendal, bokklubb, bokanbefalinger

Å LESE ER Å KOMME HJEM.

I januar 2018 lanserer Gyldendal Norsk Forlag en ny, skjønnlitterær liste på 10–12 bøker per år. Med konseptet LESETID skal forlaget gi deg sine personlige anbefalinger. De skal håndplukke gode og engasjerende bøker som de selv har falt pladask for.

Hver måned vil de presentere en ny bok her i ARK-bloggen, på en egen Facebook-side og ved arrangementer på forskjellige steder i Norge.

LESETID lar leserne treffe forfatterne, og skaper et rom – både virtuelt og helt konkret – der man kan møtes og snakke om det man leser.

En LESETID-bok er en bok som byr på underholdning og alvor. Det er en bok som viser deg verden, som skaper gjenkjennelse, men også viser deg noe nytt og overraskende. Først og fremst er det en bok som tar deg med til et sted der du vil være.

Finn ditt lesested, og ta vare på denne tiden, den er bare din.

 

LESETID-bøkene i januar

Skjulestedene av Katherine Webb (lanseres 11. januar)

«Jeg ser på fortiden som et parallelt univers,» sa forfatteren Katherine Webb nylig i en samtale med journalisten Fredrik Wandrup. «Menneskene er de samme, men reglene og betingelsene de lever under er helt forskjellige fra våre.»

Her er hun altså helt på linje med Sigrid Undset, som skrev så vakkert at «… sed og skikk forandres meget, alt som tiderne lider og menneskenes tro forandres, og de tenker annerledes om mange ting. Men menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager.»

Det universet vi får besøke i Webbs nye bok Skjulestedene, er den engelske landsbyen Slaughterford i 1922. Vi følger den sjarmerende, men klumsete hestejenta Terta Cartwright og den upopulære godseierfruen Irene, som opplever et rystende drap i sin nærmeste krets. Da det ser ut til at politiet tar feil drapsmann, er det våre to overraskende heltinner som må avdekke fortidens hemmeligheter og oppklare mordet.

Webbs historiske romaner viser seg å treffe norske lesere midt i hjertet. Klassesamfunnet, kjønnsrollene og levekårene er helt annerledes enn våre liv i dag, men likevel dras vi inn som om vi selv er til stede både i stallene, arbeiderboligene og herskapshusene. Dette er 400 sider ren leseglede!

Boken lanseres 11. januar, og du kan møte Katherine Webb under Gyldendals LESETID-arrangement i Oslo 11. januar. Meld deg på arrangementet her.

 

Damekoret av Jennifer Ryan

Synger du i kor? Eller har du gjort det? Da kjenner du følelsen av å løftes i felles sangglede. Å synge i kor handler om at hver enkelt stemme bidrar til noe større enn seg selv. Om vi ikke alltid klarer å finne de rette ordene i møte med livets utfordringer, kan vi ofte heller finne den rette sangen.

Damekoret, Jennifer Ryan

I Jennifer Ryans roman Damekoret treffer vi en gruppe jenter og kvinner som alle sine problemer å hanskes med. Det er krig, og menn og sønner er sendt til fronten. De har kjærlighetssorger, pengeproblemer og bekymringer for fremtiden. Og på toppen av det hele vil sognepresten legge ned kirkekoret, siden mennene er borte. Men det finner kvinnene seg ikke i. De trenger sangen, og de trenger hverandre i en tid som riktignok er utfordrende, men som også byr på nye muligheter.

Magasinet Femina skrev dette om Damekoret: «Vi lever i urolige tider med terror, krig og kriser hvor man enn snur seg. Da er litteraturen der som lindring, for eksempel Jennifer Ryans aldeles vidunderlige roman Damekoret

Vet du at det er bra for deg å synge?

 1. Det senker stressnivået.
 2. Det frigjør endorfiner, som skaper lykkefølelse.
 3. Det senker blodtrykket.
 4. Du puster dypere.
 5. Det virker smertelindrende, og du får bedre kroppsholdning.
 6. Det styrker immunforsvaret.
 7. Rytmesansen blir bedre.
 8. Barn lærer lettere med sang.
 9. Det forsterker positive minner.
 10. Det skaper fellesskap.
 11. Det trøster.
 12. Det motiverer.

 

Velkommen til bokfest i Gyldendalhuset

Gyldendal ønsker velkommen til lansering av LESETID 11. januar kl. 17 i Sehestedsgate 4 i Oslo.

Meld deg på arrangementet her.

De feirer samtidig utgivelsen av Katherine Webbs nye roman Skjulestedene og Jennifer Ryans  Damekoret som seg hør og bør med «a nice cup of tea», men også med sprudlende drikke, noe søtt å spise, korsang og bokprat!

Sprudlende velkomstdrink til alle
Servering av te og kake
Bokpresentasjon ved inspirator Liv Gade
Sangkoret Pavlova synger
Bokbad med Katherine Webb
Salg av drikke og snacks i baren
Loddtrekning av tre bokpakker
Boksalg og signering
Overraskelsespakke til de 50 første gjestene

Velkommen til en kveld i bokens, fellesskapets og sanggledens tegn!

Lesetid, Gyldendal, bokklubb, bokanbefalinger