Lesetid i mai: Kunsten å holde seg flytende

Gyldendals utvalgte LESETID-bok for mai er den sjarmerende og underfundige romanen Kunsten å holde seg flytende.

Publisert: Skrevet av: Kjersti Herland Johnsen, redaktør i Gyldendal Norsk Forlag

Libby Page: Kunsten å holde seg flytende

Oversetter: Bente Klinge

 

En varm roman om vennskap, kampånd og friluftsbad!

Badesesongen er i gang! Ja, noen vil jo si at det er badesesong hele året.

Møt Rosemary (86) og Kate (26): aksjonister, drømmere og svømmere.

Rosemary har bodd i arbeiderbydelen Brixton i London i hele sitt liv. Men nå er alt hun kjenner til, i endring. Biblioteket der hun jobbet er stengt, familiens grønnsaksbutikk er gjort om til en trendy bar, og hun har mistet sin elskede ektemann George.

Kate har nettopp flyttet inn og føler seg alene i en by som er for stor for henne. Karrieren som journalist i lokalavisen er på bunnpunktet, men da det lokale friluftsbadet blir truet av nedleggelse, forstår Kate at dette kan være hennes mulighet til å tre inn i rampelyset.

Kunsten å holde seg flytende, Lesetid, Gyldendal, roman, boktips

Kate og Rosemary bestemmer seg for å kjempe for The Brockwell Lido, som er mer enn et sted å svømme – det er hjertet i lokalsamfunnet. Sammen viser de hva vennskap og samfunnsånd betyr, og hvordan vanlige mennesker kan ta vare på det som betyr noe for dem.

Kunsten å holde seg flytende ble utgitt på engelsk for noen uker siden og er allerede på full fart oppover bestselgerlistene – i skrivende stund er den på 4. plass på listen til The Sunday Times!

 

«Forfatteren skriver så godt at personene trer levende ut av boksidene. Gled deg!» Liv Gade, bokinspirator

«En nydelig bok.» Francesca Jacobi

«Kunsten å holde seg flytende er en glad og oppløftende debutroman – en hyllest til nestekjærligheten og vennskapet og alle de verdiene samfunnet vårt må verne om.» Sarah Winman

«Flommer over av sjarm og omtanke.» Daily Express

«Overdådig skildring av et overraskende vennskap, av et lokalsamfunn i London og av livslang kjærlighet – sjarmerende fortalt i et rikt og samtidig lett språk.» Catherine Isaac

Libby Page er forfatter, journalist og friluftssvømmer – noe du merker når du leser Kunsten å holde seg flytende. Sjelden har svømming vært så fysisk og forlokkende beskrevet! Du kjenner virkelig trangen til å ta deg et forfriskende bad når du leser. Men det er også en historie om historie og lokalmiljø, og om vennskap på tvers av generasjonene, om å hjelpe hverandre til å holde seg flytende – i både bokstavelig og overført betydning.

Kunsten å holde seg flytende er Libby Pages første roman. Hun bor i London og er også den ene halvdelen av @theswimmingsisters, som deler sine svømmeeventyr på Instagram.

Les mer om Libby på libbypage.wordpress.com eller følg henne på Twitter: @libbypagewrites

Kunsten å holde seg flytende er blitt omtalt av britisk presse som en av årets mest interessante debutromaner, og er allerede under oversettelse i over 20 land!

Oversetteren spiller en viktig rolle for at en bok skal nå ut til norske lesere. Bente Klinge, som har oversatt Kunsten å holde seg flytende, er cand.philol. fra Universitetet i Oslo, nå bosatt i USA. Hun har oversatt mer enn 30 ulike forfattere til norsk, blant andre Barbara Kingsolver, Elif Shafak og Jill Santopolo. Bente Klinge er medlem av Norsk Oversetterforening.

 

Kunsten å holde seg flytende inngår i Gyldendals Lesetid-liste.

Les mer om Lesetid her.

 

LESETID – nytt konsept fra Gyldendal

 

Følg Lesetid på Facebook og få bokinformasjon, konkurransemuligheter og invitasjoner til arrangementer. www.facebook.com/lesetid