Lesetid i februar: Hotellet med de tusen lys

Gyldendals utvalgte LESETID-bok for februar er den poetiske og vakre romanen Hotellet med de tusen lys. Dette er ypperlig vinterlesning.

Publisert: Skrevet av: Kjersti Herland Johnsen, redaktør i Gyldendal Norsk Forlag

Emylia Hall: Hotellet med de tusen lys

Oversatt av Per Kristian Gudmundsen

 

Drømmen om sommer. Har du et feriested du drømmer om?

Når snøen blir til slaps der ute, og vinden uler om hushjørnene, kan vel noen hver drømme seg bort til varmere steder og mildere årstider.

På øya Elba utenfor Toscana, omgitt av olivenlunder og sitrontrær, ligger Hotel Mille Luci. Det er et sted folk vender tilbake til gang på gang, sjarmert som de blir av den avslappede atmosfæren, den herlige maten og ikke minst av den vennlige hotelleieren Valentino.

En LESETID-bok byr på underholdning og innsikt. Den viser deg verden, skaper gjenkjennelse, men  viser deg også noe nytt og overraskende. Først og fremst er det en bok som tar deg med til et sted der du vil være.

Det er Emylia Hall som tar oss med til Mille Luci i sin nyeste roman. Og for et sted det er. På hotellet med de tusen lys kan man leve la dolce vita, det søte liv. Som leser er man så til stede at man formelig kan kjenne smaken av en leskende aperitivo mens man ser lysene tennes hver kveld i skumringen.

LESETID; Gyldendal, Emylia Hall, Hotellet med de tusen lys, boktips, anbefalt bok

En dag ankommer reiseskribenten Kit det idylliske hotellet. Hun virker ved første øyekast som en helt vanlig gjest, men det er hun langt ifra. Kit bærer med seg en hemmelighet som kan ryste grunnen hotellet er bygget på, og endre livene til alle som er tilknyttet Mille Luci.

En stemningsfull historie om tap, svik og forsoning, fortalt med en varme og skjønnhet som en italiensk sommer. En stemning du tar med deg lenge etter at siste side er lest.

 

Skrevet om Hotellet med de tusen lys

«Poetisk, ømt, solvarm, romantisk.» Susan Fletcher

«Hotellet med de tusen lys tok pusten fra meg. Den var alt en god bok skal være. Hvis du skal ta med deg én bok på ferie, la det være denne. Og om du ikke kommer deg på ferie, er den like god!» Veronica Henry

«En hjertefølt historie om identitet, familie, sorg og kjærlighet, fylt med varme, medfølelse og en herlig porsjon italiensk solskinn. Halls omtanke for sine skikkelser springer mot deg fra boksidene, og hun beskriver landskapet stemningsfullt og vakkert. Sann mine ord – denne boken kommer til å få deg til å bestille billett til Elba.» Hannah Beckerman

«Rett og slett perfekt!» Debbie Johnson

Følg Gyldendals LESETID-side på Facebook her.

Skrevet om Emylia Halls forrige roman, Somrenes bok

«… en magisk glans av varme dager, kalde innsjøer, deilige måltider – og tapt kjærlighet.» Marie Claire

«Fortryllende og levende.» Cosmopolitan

«… en lettlest og sjarmerende sommerbok om livets mange irrganger.» Norsk Ukeblad

«… deilig lesning som smaker av kirsebærsorbé, kokosoljesolkrem og brennhet gulasj med masse paprika.» VG

«Jeg ser virkelig frem til nye utgivelser fra denne forfatteren. Anbefales på det varmeste!» Beate Ellingsen på bloggen Heartart

«Fortryllende stemning.» Allers

«Emylia Hall beskriver Beths oppblomstring som tenåring med sikker hånd, før hun med dramatisk timing avslører en løgn som verken Beth eller leseren har lett for å akseptere.» The Daily Mail

«På hver eneste side av denne hjerteskjærende romanen finner man en sterk følelse for steder og mennesker.» The Book Reporter

«En enestående debutroman.» The Sun

LESETID; Gyldendal, Emylia Hall, Somrenes bok, pockettips, boktips, anbefalt bok

Om forfatteren:

Emylia Hall er født i 1978 og vokste opp i Devon i det sørvestre England. Etter studier i York og i Sveits jobbet hun fem år i et reklamebyrå i London før hun flyttet til de franske Alpene og begynte å skrive. Hun bor nå i Bristol sammen med mannen sin, som også er forfatter. Hotellet med de tusen lys er hennes andre roman som er oversatt til norsk.

Hotellet med de tusen lys inngår i Gyldendals nye serie LESETID. En LESETID-bok er en bok som byr på underholdning og alvor. Det er en bok som viser deg verden, som skaper gjenkjennelse, men også viser deg noe nytt og overraskende. Først og fremst er det en bok som tar deg med til et sted der du vil være.

Les mer her: LESETID – nytt konsept fra Gyldendal