Landene som forsvant – en perle av en bok

Gjennom årenes løp har en rekke riker oppstått og gått til grunne. Land som ligger døde og begravet i historiens bakgård. Bjørn Berge har i den lille praktboken Landene som forsvant samlet beretningen om 50 av dem.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Landene som forsvant er en nydelig utført liten bok, historien om 50 riker som mellom 1840 og 1970 forsvant fra verdenskartet.

Forfatter Bjørn Berge tar leseren med på en fascinerende, eventyrlig og iblant dramatisk oppdagelsesferd til de fjerneste strøk, alle verdens hjørner – gjennom jungel og ørken, by og ødeland. Han vekker til live land som mellom 1840 og 1970 eksisterte i kun noen uker, et år eller noen tiår før de forsvant.

Her kan du lese om land som Iquique i Sør-Amerika, Schleswig sør for Danmark, Heligoland i Nordsjøen, Ryuku øst for Taiwan, der selvmord ble satt i system under andre verdenskrig, og en rekke andre land hvis skjebne var kortvarig, dramatisk og ofte offer for glemsel.

Bestill boken med Klikk&Hent her:

Dette er den perfekte gaven til enhver med sans for historie, geografi og beretninger om menneskers maktkamp, manipulasjon og kontrollbehov.

Boken er en liten perle, både hva gjelder innhold og utseende – og kan leses fra perm til perm, hulter til bulter, diagonalt og baklengs. Den byr på glimrende historiefortelling, anekdoter og øyenvitneberetninger samt levende bruk av kart og frimerker.