Lammekoteletter med gremolatasaus

Det er påske og tid for lam! Kunne det smake med lammekoteletter og gremolatasaus, kanskje? Ina-Janine Johnsen fra matbloggen Mat På Bordet byr på en himmelsk oppskrift her.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Lam med gremolatasaus – at noe så enkelt å lage kan være så godt!

Jeg skriver gremolatasaus fordi gremolata, som er en blanding av urter, sitronskall og hvitløk, egentlig er ganske tørt. Jeg har tillatt meg å helle litt olivenolje i blandingen for å gjøre den mer sausete, fordi jeg liker den sånn. Det er selvsagt helt opp til deg om du vil gjøre det samme. Jeg har også hatt litt mynte i min gremolata – igjen, bare fordi jeg liker det.

Lammekotelettene er marinert i forkant. To timer holder, om du ikke har anledning til å gjøre det kvelden før. Har du glemt å gjøre det to timer før middag (ja, det skjer meg også), lar du kjøttet marinere en halvtimes tid i romtemperatur. Skal vi være ekstremt pragmatiske, kan du også sløyfe hele marineringen, krydre kjøttet litt før steking og servere med gremolatasaus. Men gremolatasaus må du ha. Der går nemlig grensen!

 

4–6 lammekoteletter

 

marinade:

3 ss olivenolje

1 gren frisk mynte, grovhakket

1 gren rosmarin, grovhakket

2 hvitløksfedd, grovhakket

salt og pepper

 

gremolatasaus:

mynteblader fra 3–4 grener, finhakket

en god bunt persille, finhakket

finrevet skall av en sitron

1 hvitløksfedd, finhakket

1 ss kapers

olivenolje etter smak

salt og pepper

 

Tørk lammekotelettene med tørkepapir. Legg dem i et dypt fat eller i en plastpose.

Hell olivenolje og resten av marinadeingrediensene over kjøttet og bland godt. Dekk til kjøttet og sett kjølig i minst to timer.

Lag gremolatasausen. Ha persille, mynte, sitronskall, hvitløk og kapers i en skål. Bland med olivenolje til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

La kjøttet få romtemperatur. Stek kotelettene i margarin eller en blanding av smør og olje på høy varme i 2–3 minutter på hver side.

Server kjøttet med gremolatasaus.
Som tilbehør kan du servere ovnsbakte poteter med timian, fløtegratinerte poteter eller poteter i form.

 

God påske!

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal