Lag verdens beste juleverksted

Øisteins juleblyant hjelper deg å lage verdens beste juleverksted.

Publisert: Skrevet av: Øisteins juleblyant

Jeg elsker alt ved jula! Jeg elsker smakene, fargene og stemningen – og ikke minst elsker jeg å lage morsomme gaver til alle de jeg er glad i!

Det beste er om jeg kan lage gaver av ting jeg har til overs, eller av noe jeg finner ute i naturen, da tar vi også vare på miljøet.

Nå har jeg samlet en rekke av mine aller beste gaver – som du enkelt kan lage selv – i den nye boka mi, Verdens beste juleverksted.

Lag verdens beste juleverksted med Øisteins juleblyant

Under finner du tre praktiske tips til å lage ditt helt eget juleverksted, og en av mine favorittoppskrifter!

Bruk ting du har hjemme

Verdens beste juleverksted trenger ikke å være dyrt. Det beste er om det ikke koster noe særlig i det hele tatt. Ta vare på papp, melkekartonger og doruller. Og ute kan du kanskje finne noen steiner? Med bitte litt maling og lim kan disse tingene forvandles til de mest fantasifulle gavene du kan tenke deg!

 

Tegn ideen før du bygger den!

Når du har bestemt deg for hva du har lyst til å lage, er det lurt å tegne ideen og lage en liten skisse, slik at store og små har noe å jobbe etter.

Prøv også å overføre skissen til en tegnet eske. Da blir den mer tredimensjonal. Spør deg selv: Hvis denne figuren skulle vært tredimensjonal, hvor ville jeg da plassert armer og bein? Spre delene utover esken, og snart er du på vei til å bli skulptør!

 

La materialene gi deg ideer

Begynn å samle, alt kan brukes. Har du en vinkork, ser det ut som søppel, men har du 10 korker, ser det ut som materialer. Da kommer også ideene. Kan de bli til en kaninfamilie?  Eller kanskje en gjeng pingviner?

En dorull kan bli en fin engel, men 8 doruller kan bli til et englekor med dirigent.  Eller sleng inn en fotball laget av en småstein, så får du et englefotballag med målengel.

En melkekartong blir til et fuglematehus, og en haug med kartonger blir lett til en fugleby med fuglekafeer.  Jo mer du samler, desto flere ideer får du!

Oppskrift til pingvinfamilie:

  1. Ta deg en tur ut i naturen og finn noen runde og fine steiner. Gjerne to store og en litt mindre.
  2. Mal en stor hvit sirkel midt på steinen, det skal nemlig bli magen!
  3. Når den hvite malingen har tørket, maler du resten av steinen svart.
  4. Helt til slutt maler du på øyne, nese og nebb. Og husk også skjerf til pingvinene – de må jo ikke fryse!
  5. Pingvinene kan du feste godt til plastelina, slik at de står stødig.

Vil du heller lage noe annet enn pingviner? Fyr løs!

God advent!

Hilsen Øistein