Lag din egen syrinsaft

Syriner er ikke bare vakre å se på og en fryd for luktesansen, de kan også brukes til å lage deilig, forfriskende saft!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Å lage syrinsaft er veldig enkelt. Du trenger bare:

 

1 liter syrinblomster, uten stilker, lett sammenpresset

2 økologiske sitroner i skiver

1 ½ liter kokende vann

1 ½ kg sukker

 

Legg syrinblomstene og sitronskivene lagvis i et godt rengjort glass. Kok opp vannet og hell over. Legg på lokk, og la glasset stå kjølig i 1–3 dager.

Sil av væsken og ha den i en kjele sammen med sukkeret. Pass på å klemme ut all saften fra blomstene.

Kok opp og la koke til sukkeret har løst seg opp.

Hell saften over på glassflasker og sett dem kjølig. Bland ut saften med vann til ønsket styrke, og server gjerne med isbiter. Saften kan også fryses om du ønsker lenger holdbarhet.

 

TIPS: Vi laget isbiter med syrinblomster i. Lag noen ekstra – de er fine å ha utover sommeren.

 

Denne og mange andre fantastiske og inspirerende oppskrifter finner du i praktkokeboken Fra hagens spiskammer – en fryd for øyet og for ganen!

 

Fra hagens spiskammer, Anne Mæhlum, Gyldendal