Lag den ultimate påskefrokosten

Jeg var i ekstase da vi klarte å naile denne oppskriften og er fortsatt nokså stolt over den. French toast, også kalt arme riddere, er jo så godt! Lov meg at du tester denne, okei? Takk meg senere.

Publisert: Skrevet av: Celina Karine Myhra, forfatter

Celina Karine Myhra har siden 2014 delt hverdagen med sine mange følgere på You Tube og Instagram. Hun inspirerer innen alt fra skjønhnet og velvære til interiør- og reisetips – men størst av alt er matgleden. Med boken MATGLEDEN debuterer hun som forfatter i en alder av 24 år. Celina Karine ønsker å spre matglede og normalisere et plantebasert kosthold, uten nødvendigvis å sette merkelapper.

Oppskrift på French toast

2 – 4 porsjoner, 15 minutter

Ingredienser:

4-6 skiver av dagsgammelt brød
1 stor godt moden banan
1⁄2 boks kokosmelk (ca 2 dl)
1 ss agavesirup
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts kanel
1 ts knuste linfrø
2-3 ss maizena
1⁄2 ts bakepulver
Valgfritt plantebasert smør eller olje til steking

Fremgangsmåte:

Kjør alle ingrediensene, bortsett fra maizena, i en food processor til en jevn røre. Tilsett først 2 spiseskjeer maizena, før du eventuelt tilsetter enda en for tykkere konsistens. Hell røren over i en dyp tallerken som er stor nok til å legge en brødskive i.

Varm opp litt nøytral olje eller smør i en stekepanne på medium- høy varme. Dypp en og en brødskive i røren på begge sider – skivene trenger ikke mer enn 5 sekunder i røren på hver side, lar du de
ligge for lenge blir skivene for bløte. Legg umiddelbart skivene i stekepannen og stek i tilsammen 2-3 minutter på hver side mens du flipper de 2-3 ganger til skivene er gyllenbrune.

Tilsett mer olje/smør i stekepannen mellom steking av brødskivene etter behov.

Topp med melis og friske bær, eller agavesirup og karamelliserte bananskiver og valnøtter!

 

Oppskriften er hentet fra boka Matgleden

Matgleden setter fokus på tilberedningsmetoder, farger, næring, hygge og et bevisst kjøkken.

Boken inneholder enkelt overkommelige oppskrifter og informasjon som både matentusiaster og nybegynnere vil finne nyttig og inspirerende. Celina Karine mener at et plantebasert kosthold ikke bare gjør godt for dyrevelferden, miljøet og helsen – men også matgleden. Med alt fra enkle steg for steg oppskrifter på en variasjon av ulikt tilbehør og toppinger, til frokost, lunsj, middager og desserter, er boken en variert og innholdsrik kokebok. Denne utradisjonelle kokeboken gir i tillegg deg som leser et eksklusivt innblikk i forfatterens personlige matreise, på godt og vondt. Celina Karine åpner opp om barndom, sykdom og de mange ulike fasene av matgleden som så sterk definerer henne. MATGLEDEN er norskprodusert hos Svanemerket trykkeri og består av CO2-nøytralt materiale produsert av landbruksavfall.