Lærerinnens sang

Ett stykk god roman, vær så god!

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Vigdis Hjorth er aktuell med ny roman, Lærerinnens sang.

Når du er på vei inn i et nytt Vigdis Hjorth-univers, er det bare å slappe av – du vet at du er gode hender.

Hun kan saktens lede deg på avveie når det kommer til komfortsone – kanskje trykke litt på noen ømme punkter, både i deg som leser og i samfunnet generelt.

Men uansett tematikk, bærer Hjorth deg gjennom historiene sine på stødige, sterke hender – for dette er en forfatter som virkelig kan skrive.

Vigdis Hjorth er en mester i å skape troverdige karakterer, som synes så virkelige at de nærmest blir håndfaste for leseren.

Og i denne nyeste romanen gjør hun det igjen. Lærerinnens sang er ektefølt, morsom, innsiktsfull og litt vemodig.

Vigdis Hjorth, Lærerinnens sang, Cappelen Damm, ARK anbefaler i ARK-bloggen, en bokblogg fra Norges største bokhandel

En foreleser i dramatikk ved Kunsthøgskolen blir kontaktet av en avgangselev som ønsker å filme henne i forbindelse med en skoleoppgave – både privat og på skolen.

Først kvier hun seg for å blottstille seg for omverdenen, men hun godtar å bli med i videoprosjektet.

Etter som prosjektet skrider frem, endres grensene mellom foreleseren som filmes og eleven som filmer.

Kjøp e-boka her

For hva skjer egentlig når et menneske tvinges til å se seg selv med en annens blikk – et blikk som ikke stemmer overens med ens eget?

Denne romanen kan virke lett, ledig og enkel, men la deg ikke lure. Det er Vigdis Hjorth som er på ferde her. Hjorth skriver lett og behagelig om ting som har stor tyngde og betydning i livene våre.

Som for hovedpersonen i Lærerinnens sang, kan en annens blikk kan være destruktivt for oss alle. Og de færreste går tørrskodd og trygt gjennom livet uten å kjenne følgene av dette i ny og ne.

Hatten av for Vigdis Hjorth, som gang på gang skriver solide, tankevekkende romaner som brøyter seg vei inn i leserhjertene våre.