Kyssefabrikken – litt krim og litt kjærlighet

Dagens gjesteskribent er Unni Lindell – som syns det er mange likheter mellom å skrive for barn og voksne.

Publisert: Skrevet av: Unni Lindell, forfatter

Det kan være skummelt å følge etter større gutter til nedlagte fabrikker. Det får Ella og vennene hennes erfare i den helt nye 8 boka om Ella og vennene hennes, Kyssefabrikken.

Ja, jeg skriver om kjærlighet og forelskelse i denne serien, men denne gangen ble den nesten en krim også.

Kjøp boka Kyssefabrikken, en barnebok av Unni Lindell

Jeg skriver jo krim for voksne, den siste var Dronen. Den handler om å sove alene i telt i en fremmed skog.

På mange måter er det mye likt å skrive for barn. Jeg bruker ting jeg selv synes er skummelt eller fint.

Selvsagt er det en mindre jobb å skrive en «lesehest» for barn mellom 6–10 år, det sier seg selv. Men storyen må likevel sitte. Den må ha karakterer man tror på og en story som fenger.

I Kyssefabrikken handler det også om å sette sine egne grenser. Det er viktig å lære tidlig. Å kalle det en «me-too» bok for barn er kanskje å ta litt i, samtidig tenker jeg at det jo er det den er.

Grunnen til at Ella-serien er så populær (130 000 solgte) er kanskje temaet kjærlighet og forelskelse. Det har blitt litt glemt i all barnekrimmen og fantasyen. Barn har sterke følelser. Jeg var selv konstant forelska fra 6-årsalderen.

Jeg er også glad for alle de gode tilbakemeldingene fra foreldre og lærere, som sier: ungene LESER JO FAKTISK DISSE BØKENE FRIVILLIG. Da må jeg le litt, alle bøker bør leses frivillig.

Jeg tror boka er spennende denne gangen, Kyssefabrikken. For meg er Ella helt levende. Og forholdet hennes til farmor fornekter seg ikke. Denne gangen må farmor redde henne fra en litt farlig situasjon. Som kunne blitt dum, men som blir fin.

Unni Lindell

Unni Lindell