Pastasalat med kylling, pesto, oliven og soltørkede tomater

Pastasalat med kylling og pesto er fortreffelig nå når fuglene kvitrer og dagene er lange. Kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen gir deg oppskriften på en enkel og smakfull pastasalat her!

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Denne pastasalaten er lett å lage, velsmakende, enkel å ta med seg på for eksempel båttur, og i det hele tatt svært anvendelig! Retten blir så god som ingrediensene du bruker. Pass derfor på å kjøpe god pasta, lag din egen pesto om du har anledning til det, eller kjøp en god og så fersk ferdigvariant som mulig. Gode oliven hører også med.

 

4–6 porsjoner

 

400 g pasta, gjerne pastaskruer

1 glass grønn pesto med basilikum

1 lite glass soltørkede tomater i olje

1 lite glass oliven

1 rødløk, finhakket

1 liten pakke sukkererter

salt og pepper

4 kyllingfileter

olivenolje

eventuelt frisk basilikum

 

Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok pastaen al dente ifølge anvisningen på pakken. Hell av kokevannet, og skyll pastaen under kaldt vann for å stoppe kokingen. Rør inn pestoen.

Mens pastaen koker, gjør du klar resten av ingrediensene. Skjær de soltørkede tomatene i strimler, og grovhakk olivenen. Fjern steinene hvis du har kjøpt oliven med stein. Finhakk løken, og skjær sukker – ertene i biter. Bland alt sammen med pastaen. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer pesto.

Bruk oljen fra de soltørkede tomatene til å marinere kyllingen i. Stek kyllingen i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Sørg for at kjøttet er gjennomstekt, og sett til avkjøling. Riv kyllingen i bitestore stykker mens den fortsatt er varm og bland dem i. Smak til igjen med salt, pepper og eventuelt mer pesto. Har du frisk basilikum, kan du gjerne skjære en håndfull blader i strimler, og røre dem i retten.

 

Her finner du fire andre deilige pastasalater!

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Himmelske brød, Hverdagsmat, matblogg, matoppskrifter, middagstips, bakeoppskrifterTidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.