Krimfredag – tre av høstens krimromaner

Denne høsten har en rekke av våre største og mest anerkjente krimforfattere gitt ut nye krimromaner. Tidligere har vi skrevet om Karin Fossums Hviskeren, Gunnar Staalesens Storesøster og Unni Lindells Jeg vet hvor du bor. I dag tar vi raskt for oss tre andre kjente krimforfattere og deres nyutgivelser.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Høsten er en god tid for krimelskere. Landets krimforfattere kjemper om oppmerksomheten din, og det er bare å strekke hånden ut så sneier du borti den ene gode krimromanen etter den andre. Når mørketiden begynner å vise sitt dystre åsyn, passer det godt å trekke inn i varmen, under pleddet, med tente stearinlys, en dampende tekopp i den ene hånden og ei skikkelig spennende bok i den andre.

Gert Nygårdshaug, en av våre mest populære og kanskje mer ukonvensjonelle krimforfattere, byr på ny mystikk og spenning i Budbringeren. Skarphedin nyter en bedre middag på gourmetrestauranten til nevøen Fredric Drum da de med ett hører et skudd utenfor restauranten. Der finner de en gjest liggende på fortauet, skutt. Den drepte skal vise seg å være en anerkjent forsker som har tilbrakt den siste tiden i Hessdalen, en dal kjent for besynderlige lysfenomener folk tror er UFO-aktivitet. Skarphedin blir beordret til å etterforske saken, noe som selvsagt spolerer fisketuren han egentlig hadde planlagt.

Hans Olav Lahlum er ute med ny, klassisk krimgåte i serien om K2 og Patricia, Sporvekslingsmordet. En 17 år gammel skiløper blir funnet drept under siste etappe av en stafett i Holmenkollen. Jenta ligger midt i skisporet, men det finnes ingen vitner. Saken har spor i alle retninger. Politietterforsker Kolbjørn «K2» Kristiansen må velge den rette traseen for å oppklare drapet. Romanen er både et krimmysterium og en familiehistorie om et adoptivbarn fra 70-tallets Norge. Perfekt for deg som elsker krim av den mer klassiske sorten.

I Jan-Erik Fjells blodferske krimroman Lykkejegeren møter Anton Brekke på sin største utfordring hittil. Og denne gangen står det mer på spill enn noen gang. En bilmekaniker finner en menneskehånd i understellet på en gammel Cadillac. Saken fører Brekke til Las Vegas, og der får viljestyrken hans en real omgang motstand. Jan-Erik Fjell-fans har noe å se frem til her, for ingen kommer hel hjem fra Vegas.