Krimelsker, gled deg

Nå bugner det av spennende krimnyheter!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Sommeren er dessverre på hell. Kanskje gjør det deg trist og lei. Kanskje sitter du og ser gjennom feriebilder fulle av bading, iskrem og annen solkos, og kvier deg for høsten som kommer luskende.

Men vet du hva som er så flott med tida vi er inne i nå og ukene som kommer?

Bøker!

Allerede nå florerer det av nervepirrende, spennende og fascinerende boknyheter du kan kaste deg over – og mer skal komme, mye mer!

For deg som liker krim best, har vi valgt fem av krimnyhetene du kan kose deg med akkurat nå.

 

Bevisets stilling av Chris Tvedt

Bevisets stilling, kriminalroman, Chris Tvedt, krimtips, Gyldendal, boktips

En mann blir funnet på en landevei med sin brors avkuttede hode i armene. Saken er bestialsk, men opplagt … eller? Et innfløkt mareritt venter advokat Mikael Brenne.

Chris Tvedt skriver advokatkrim på høyt nivå takket være sin førstehåndskunnskap i felten. Tvedt har tilbrakt nesten 20 år i rettsalen som advokat, og vet hva han snakker om. Dette er kvalitetskrim!

 

Formørkelsen av Karin Fossum

Formørkelsen, Karin Fossum, krimroman, krimtips, Cappelen Damm

Denne må du stålsette deg for …

En liten gutt styrter i døden fra en hotellbalkong, og forklaringen til foreldrene spriker. Begge frikjennes, men Sejer klarer ikke å slippe saken. Sannheten er viktigere å finne enn noen gang.

«Karin Fossum viser seg nok en gang som en strålende forfatter, med en sterk evne til å forsøke å forstå hva livet er. Og døden.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Høstens roman, Formørkelsen ,står fram som en av Karin Fossums beste. Igjen serverer hun ubehag og katastrofer innpakket i skarpslipt språk, og med vidåpne sanser for psykologiske finesser. (…) I Formørkelsen kommer alle Karin Fossums kvaliteter til syne: Den dybdeborende psykologen, den vitale fortelleren og den finslipte ordkunstneren.» Turid Larsen, Dagsavisen

 

Codex av Tom Egeland

Codex, Tom Egeland, krimroman, Capitana

En tornekrone. En kodeks. Et mysterium. Tom Egeland briljerer i sin nye Bjørn Beltø-roman. Dette er spennende og gøy på alle de rette måtene!

«velskrevet og lekkert innviklet thriller hvor kristendommens tilblivelse står sentralt i handlingen. Som spenningsroman er den elegant formet og subtilt snirklete, og alle tråder nøstes kyndig opp til slutt. Og forfatterens lille avsluttende ‘fasit’ på hva som er fakta og hva som er fiksjon, er uvurderlig.» Kurt Hanssen, VG

 

Mørke Menn av Jens Henrik Jensen

Mørke menn, Jens Henrik Jensen

Jens Henrik Jensen er Danmarks nye krimstjerne. Dette er andre bok i serien om krigsveteranen Niels Oxen. Mannen som ingen egentlig vet hvem er – et offer, et bytte, en jeger?

Oxen har gått i eksil på en øde fiskefarm på Jylland, der han slåss mot traumene sine, samtidig som han er i full alarmberedskap. Han har en hemmelighet, som både holder ham i live og truer med å ta livet av ham. Da en rekke voldsomme begivenheter utløses, gjenstår kun to muligheter: å gå til grunne eller til angrep.

 

Varsleren av John Grisham

Varsleren, John Grisham, advokatkrim, Cappelen Damm

Med denne romanen befester John Grisham nok en gang sin velfortjente status som kongen av jus-thrillere. I tillegg er han en kløpper på å skrive om høyaktuelle temaer, med et samfunnsengasjement i storskala.

En korrupt dommer, illegale kasinoer, brutal mafia og en mystisk varsler … Om du er glad i fengende advokatkrim, kan det ikke bli stort bedre!

«Skriver jus-thrillere som tar pusten fra deg.» Asbjørn Slettemark , A-magasinet

«Grisham er på TOPP!» The New York Times