Krimbøker du kan glede deg til

Det er mange spennende krimbøker å glede seg til fremover! Jo Nesbøs verdenslansering av Macbeth er blant vårens krimhøydepunkter.

Publisert: Skrevet av: BOK365

I anledning 400-årsjubileet for Shakespeares død har anerkjente forfattere blitt invitert til å lage sine egne moderne versjoner av hans stykker gjennom Hogarth Shakespeare-prosjektet. Jo Nesbø er en av disse forfatterne, og han har valgt seg Macbeth. I mars er det klart for verdenslansering.

Her er spennende krimbøker du kan glede deg til denne våren:

Clare Mackintosh: La meg være

La meg være, Clare Mackintosh, krimtips

For et år siden valgte Caroline Johnson å avslutte livet sitt – et sjokkerende selvmord som utspilte seg nøyaktig likt ektemannens selvmord bare måneder tidligere. Datteren deres, Anna, sliter med å forholde seg til foreldrenes død. Hun er fast bestemt på å finne ut hva som virkelig skjedde. Men ved å grave i fortiden setter hun i gang noe som ikke kan stoppes. Anna kommer snart til å oppdage at det i noen tilfeller er tryggere å la ting ligge …

 

Jo Nesbø: Macbeth

(utgivelse 15. mars)

JO Nesbø, Macbeth, krimroman

I Nesbøs Macbeth-versjon er den korrupte politimesteren som har styrt industribyen ned i en hengemyr av korrupsjon, kriminalitet og kaos, endelig død. Med dette er folkets håp tent, og maktkampen i gang. Førstebetjentene Macbeth og Duff, tidligere bestevenner fra barnehjemmet de vokste opp på, har begge markert seg i kampen mot byens to rivaliserende narkotikabander. Nå slåss de om samme høyere stilling i politiet. Imens legger Lady, byens mektige kasinoeier, ambisiøse og morderiske planer for seg og elskeren sin, Macbeth.

 

Jørgen Brekke: Alle kan drepe

(utgivelse 9. april)

Alle kan drepe, Jørgen Brekke, krimroman, krimbøker

Sommeren 1992: Fem studenter knytter et helt spesielt bånd under en sommerjobb i idylliske Norrtälje. Selma spår at en av dem vil ende opp som drapsmann. Er det en lek, eller mener hun alvor? Sensommer 2014: En avdanket forfatter får en plutselig bestselger med kriminalromanen Alle kan drepe. Et drapsoffer blir funnet uten øyne i sitt hjem i Trondheim. Førstebetjent Odd Singsaker slites mellom familielivet og en dramatisk etterforskning.

 

Ingar Johnsrud: Korset 

(utgivelse 1. juni)

Korset, Ingar Johnsrud, krimbøker, krimbok

Korset er den avsluttende boken om Beier, og starter som de fleste kriminalfortellinger med et drap. En av myndighetenes mest betrodde menn blir funnet død i en vaskehall. Når også en kjent TV-journalist som jaktet på hemmelighetene hans, forsvinner, må Fredrik Beier brette opp ermene. Det viser seg raskt at Beier og hans partner Kafa står overfor en mektig fiende, som alltid er ett steg foran.

 

Stephen og Owen King: Søvnen 

(utgivelse 14. juni)

Stephen King, Søvnen, krim og spenning, thriller, krimbøker

Over hele verden blir kvinner rammet av et virus. Når de sovner, skjer det noe rart med dem, og hvis de blir vekket, blir de ekstremt voldelige. I den lille byen Dooling i West Virginia sprer viruset seg i et kvinnefengsel. Der berøres alle de innsatte, utenom én; Evie. Snart begynner ryktene å gå om den mystiske kvinnen som kan sovne og våkne igjen helt uberørt. Er hun et medisinsk under, eller må hun drepes? Mennene er overlatt til seg selv og kjemper mot hverandre, mens politimesteren i Dooling kjemper for å holde seg våken. Samtidig er de sovende kvinnene i ferd med å åpne øynene for en helt ny verden.