Krimanbefalinger fra bokvåren

Tre krimromaner å kose seg med denne våren.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Det kommer stadig ny, spennende krim på markedet – her får du tre krimanbefalinger fra bokvåren.

Noen er allerede ute på markedet, andre kan du smått begynne å glede deg til:

Fallesjuke av Randi Fuglehaug (Kagge)

Randi Fuglehaug har tidligere utgitt bøker for både barn og voksne, og denne våren debuterer hun som krimforfatter. Fuglehaug er selv fra Voss, og har handlingen i debutkrimmen til dette miljøet – mer bestemt til den kjente Ekstremsportveko.

Boken starter med at en fallskjermhopper ikke får utløst skjermen, og faller i døden foran sjokkerte tilskuere. Den avdøde er småbarnsmoren Veslemøy Liland, og når politiet undersøker utstyret hennes, viser det seg at fallskjermen er blitt tuklet med. Men hvem som står bak drapet, og hva drapsmotivet skulle være, er usikkert. Den tidligere VG-reporteren, og nå hjemflyttet lokaljournalist, Agnes Tveit begynner å lete i sin egen ungdomstid etter svar. Og hun oppdager flere mørke hemmeligheter under overflaten i vestlandsbygda.

Fallesjuke er allerede solgt til Danmark, Tyskland og Sverige. Flere av de utenlandske forlagene har i tillegg kjøpt rettighetene til flere bøker om hovedpersonen Agnes Tveit.

Fallesjuke

Kjøp Fallesjuke her

Skjebnesteinen av Sven Petter Næss (Aschehoug)

Dette er Sven Petter Næss’ andre bok om etterforsker Harinder Singh. Den første boken, Den stille uke, mottok god kritikk. Næss ble i flere anmeldelser sammenliknet med både Jørn Lier Horst og Stieg Larsson, og Elin Brend Bjørhei i VG skrev blant annet: «Næss kan fortsette med å skrive krimromaner.» Og det har Næss altså gjort.

I den andre boken om Singh, Skjebnesteinen, blir niesen hans bortført i Edinburgh, og han bistår i etterforskningen. Samtidig får han hjelp av kollegaen Rachel Hauge i Norge, som finner en sammenheng mellom niesens kidnapping og et drap i Oslos narkotikamiljø noen måneder tidligere.

Boken kommer midt i mars – i god tid til påske.

Skjebnesteinen, krimanbefalinger

Bestill boka her

Risiko av Sven G. Simonsen (Press)

Denne våren kommer Press forlag med sin aller første krimbok. Den er skrevet av Sven G. Simonsen, journalist, statsviter og bistandsarbeider. Han har vært på flere oppdrag for UNICEF, i blant annet Jemen, Kirgisistan og Sudan. Han er også en ivrig klatrer, og i debutkrimmen kombinerer han elementer både fra denne fritidsaktivitet og arbeidslivet.

Psykolog Liv Eriksson og kjæresten, spesialetterforsker i Økokrim, Olav er på klatreferie i Thailand, da Olav faller i døden. Snart dukker det opp en film av fallet på nettet, og Liv skjønner at noen vet hva som egentlig skjedde da Olav falt. Hun blir besatt av å finne svar, og jakten tar henne på en reise til München, Kypros og Beirut. Snart blir det klart at hun nærmer seg sannheten om en finansoperasjon av spektakulære dimensjoner.

Boken kommer ut i slutten av februar.

Risiko, krimanbefalinger

Bestill boka her