Kjempegodt – helt enkelt

Her deler Ida Gran-Jansen, vinneren av Hele Norge baker, en oppskrift fra sin nye kokebok med deg!

Publisert: Skrevet av: Ida Gran-Jansen, matblogger og kokebokforfatter

Kjempegodt – helt enkelt er en kokebok for deg som liker kjempegod mat som er enkle å lage med vanlige ingredienser. Jeg vil si at 90% av ingrediensene finner du i vanlige matbutikker, og nettopp det er viktig for meg. Det skal være mat for alle, hverdagsmat, kosemat, helgemat og masse deilige kaker og bakverk. Det er like mange søte retter som salte retter, så her får du en god miks.

Jeg bestemte meg raskt for at jeg ville ta bildene selv og hvordan boken skulle se ut. Jeg har med et fotokapittel i boken, så også du kan bli flink til å ta matbilder.

Ida Gran-Jansen, kokebok, Hele Norge baker, matblogger, matoppskrift

Kjempegodt – helt enkelt er delt inn i de fire sesongene, høst, vinter, vår og sommer. Oppskriftene vil derfor forandre seg ift. hvilken sesong du blar deg inn i. På høsten er det mer lune oppskrifter, gryter og kosemat. Sommeren har jeg fokus på mer friske ingredienser. Jeg har samlet mine beste oppskrifter, som jeg håper du liker. F. eks. har jeg endelig funnet min favorittoppskrift på vafler. Altså, bedre vafler skal du lete lenger etter (selvsikker? haha).

Jeg har også tegn i hver oppskrift som representerer glutenfri, vegetar, antall porsjoner og tidsbruk. Slik har du en enkel oversikt over hver oppskrift. De fleste oppskriftene er faktisk glutenfrie, og om de ikke er det direkte, har jeg tipset om hvordan du kan lage dem glutenfrie.

Jeg håper du vil like boken, jeg er utrolig fornøyd med den og vil gjerne formidle matglede. Du finner alt fra korte og greie oppskrifter til lengre (men fortsatt enkle) gode oppskrifter som du kan lage til helgens kosemat.

 

Alt godt,

Ida Gran-Jansen
idagranjansen.com

 

Ta en sniktitt på en oppskrift fra boka mi her:

Gresskarsuppe med halloumi og gresskarkjerner

Gresskar er en ingrediens jeg ikke bruker så mye, men som jeg burde bruke oftere. Hvis du lager denne suppen, skjønner du nok hvorfor. Jeg elsker høsten, og det er noe veldig koselig med høst og suppe.

4 pers.
Ca. 50 tilberedningstid

1,1 kg
flaskegresskar
3 ss akasiehonning
3 ss olivenolje
2 klyper salt
1 klype pepper
1 ts spisskummin
½ ts cayennepepper
½ ts kanel
2 hvitløksfedd
1 boks kokosmelk
1,5 dl vann
1,5 ss flytende
kyllingfond
3–4 klyper salt
1 ss smør
TILBEHØR
150 g halloumiost
1 neve
gresskarkjerner

1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Skrell gresskarene, og del dem i to. Fjern innmaten, og kutt
gresskarene i terninger.
3. I en stor bolle kan du blande sammen gresskarterningene, honning,
olje, salt, pepper, spisskummen, cayenne og kanel.
4. Skrell hvitløken, og kutt den i to. Bland hvitløken sammen
med det andre.
5. Hell alt ut på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek i 25
minutter, eller til gresskarbitene er møre.
6. Hell alt over i en gryte, og tilsett en boks kokosmelk, vann og flytende
kyllingfond.
7. Varm opp, og rør inn salt og smør. Bruk en stavmikser til å blende
alt sammen.
8. Suppe krever en del salt, men smak deg frem til hva du liker.
9. Skjær halloumien i skiver, og stek den gyllen i en panne med litt olje.
10. Stek gresskarkjernene på 200 grader i ovnen i 5–6 minutter.
11. Server suppen med stekt halloumi og gresskarkjerner.

gresskarsuppe, middagstips, matoppskrift, lage suppe