Kan bli en verdenssuksess?

Sakprosa-debutant Hedvig Montgomery har solgt 100 bøker til 20 land.

Publisert: Skrevet av: BOK365

– Gøy for oss at det er en debutant vi har jobbet med i flere år, som slår til. Hedvig har ligget på bestselgerlisten hver eneste uke siden utgivelsen av Foreldremagi, fastslår Pilar-forlegger Jonas Forsang.

Boken han sikter til, er «Norges nye bibel for barneoppdragelse», Foreldremagi av Hedvig Montgomery. Forlaget bruker Jesper Juul og Håvard Tjora som sannhetsvitner på at dette er noe utenom det vanlige.

Foreldremagi, Hedvig Montgomery, Pilar forlag

– Foreldremagi er den boken jeg selv ville skrevet som en moderne utgave av Ditt Kompetente Barn, mener Jesper Juul. Superlærer Tjora kaller Foreldremagi «en essensiell bok for alle som skal bli foreldre».

Moderne klassiker?

Når har de også fått bekreftelse på en gryende internasjonal suksess. Forlag i 20 europeiske land har sikret seg ikke bare Foreldremagi, men også Montgomerys fire neste bøker. Dermed er rettighetene til 100 bokutgivelser solgt.

– At 20 forlag allerede har kjøpt rettighetene, er fantastisk. Jeg tror serien virkelig har potensial til å bli en moderne klassiker for alle foreldre, sier agent Federico Ambrosini hos Salomonsson Agency.

Les mer om boka Foreldremagi her

– Jeg er begeistret over tydeligheten, tilgjengeligheten og hjertelaget til denne boken. Og jeg liker at den ikke bare lærer foreldre hvordan de skal oppdra barn, men også hvordan de skal ta vare på seg selv. Jeg har en sterk følelse av at dette kan bli guideboken for foreldre i det 21. århundre. Den har alt, i så måte, sier Ricarda Saul i forlaget Rowohlt, som har sikret seg de tyske rettighetene.