Kalendertips: Gi en leseropplevelse hver dag

Hva med en annerledes gavekalender i år?

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Bøker er de beste gavene, så vi har et forslag til deg: hva med å lage en bokkalender til årets koselige adventstid? Enten en gavekalender til deg selv, eller til en bokelsker du er glad i.

For å gjøre det enklere for deg, og ikke minst for å gi lommeboka litt ettertraktet hvile, har vi valgt ut 24 gode leseropplevelser til kun 79 kr. Det beste av alt? Alle bøkene er i innbundet utgave, og dermed perfekte gaver!

Kun 79,- per bok: Her finner du alle boktipsene til årets mest givende gavekalender!

Vi har valgt ut fem av de 24 boktipsene her i ARK-bloggen, for å gi deg en smakebit av utvalget.

 

De udødelige av Chloe Benjamin

Hvis du visste når du skulle dø, hvordan ville du levd livet ditt?

Sommeren 1969, New York City. Byen koker, og verden er i endring. Det skjer noe overalt, bare ikke med de fire Gould-søsknene Simon, Klara, Daniel og Varya. I kjedsom desperasjon bestemmer de seg for å oppsøke en beryktet kvinne i nabolaget, en omreisende klarsynt som visstnok kan forutsi enhver persons dødsdato. Spådommen barna får, påvirker de fem neste tiårene i livene deres på høyst ulike vis.

«Underholdende, elegant og ambisiøs» Dagbladet

De udødelige, kalendergave, bokkalender, gavekalender, kalender

Blå av Maja Lunde

«Maja Lundes nye roman er godt nytt, både for klimasaken og litteraturen.» Marie Kleve, Dagbladet

I 2015 tok Maja Lunde verden med storm med Bienes historie. Med Blå følger hun opp suksessen med en ny roman om menneskenes og naturens sårbarhet. Denne gangen står kampen om det mest livsnødvendige som finnes: vann.

Dette er en leseverdig bok å ha i en bokkalender – en garantert fantastisk leseropplevelse.

Blå, gavekalender, bokkalender, kalendergave

Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman

Fjorårets store boksnakkis!

Eleanor Oliphant lever et enkelt liv. Hun har på seg de samme klærne på jobb hver dag, spiser den samme lunsjen hver dag, og drikker to flasker vodka hver helg. Eleanor Oliphant er lykkelig. Hun savner ingenting i sin nøye tilpassede tilværelse. Bortsett fra … ja, kanskje alt.

«Mørk og morsom bestselger» VG

Eleanor Oliphant har det helt fint, gavekalender, bokkalender

Jeg lar deg gå av Clare Mackintosh

Det verst tenkelige en mor kan oppleve, skjer med Jenna. Hun slipper hånden til den fem år gamle sønnen sin, som løper ut i gaten og blir påkjørt av en bil. Bilen kjører fra åstedet. Alle i byen er rystet. Jenna forlater alt. Og lang tid etterpå, da livet begynner å få en slags mening igjen, begynner fortiden å hjemsøke henne.

En nervepirrende god krim til årets bokkalender!

«Denne velskrevne debutromanen byr på personlige tragedier, menneskelige dramaer – og et knyttneveslag av en overraskelse.» Tom Egeland, VG

Jeg lar deg gå

Menn i min situasjon av Per Petterson

Livet blitt et spørsmål om faste holdepunkter for Arvid Jansen . Han oppsøker gamle slagmarker rundt i byen, drikker seg full, treffer damer og blir med dem hjem, eller kjører rundt i Mazdaen sin, hvor han også tilbringer nettene når senga blir et umulig sted. Det er ett år siden Turid tok med seg de tre jentene og dro.

Menn i min situasjon er en øm og skånselløs skildring av et liv i oppløsning. Les mer om boka i ARK-bloggen her.

«Glad vi har Petterson!» VG

Menn i min situasjon, bokkalender, gavekalender, kalender, kalendergave