Julens gavetips – kunnskap og historie

Gaver til den historieinteresserte og kunnskapstørste!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Ønsker du å legge bøker med litt tyngde under juletreet i år? Har du noen på gavelista di som alltid hungrer etter å lære noe nytt, se verden og historien i et nytt perspektiv og gå i dybden av tingenes tilstand?

Da har vi tipsene til deg her!

Hva visste Hjemmefronten? av Marte Michelet

Marte Michelet har skrevet en av årets mest omtalte historiebøker. Hva visste Hjemmefronten? er en rystende bok, som kaster nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie. Michelet legger fram nye funn og dokumenter som avdekker en annen historie enn den vi kjenner om Hjemmefronten under andre verdenskrig. Hett gavetips til den historieinteresserte!

«Årets viktigste bok» Dagbladet

Hva visste hjemmefronten? av Marte Michelet er et hett julegavetips til alle historieinteresserte

 

Hvitekrist av Tore Skeie

Historieboka som har fått mengder av skryt av anmelderne i år! Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i større europeiske kontekster og sammenhenger. Dette er første bind i fembindsserien Kongenes tid, som omhandler livene og samtiden til de største norske viking- og middelalderkongene.

«Som Ringenes Herre, bare bedre» Dagbladet

Hvitekrist av Tore Skeie er en perfekt gave til historieinteresserte

 

Arten som forandret alt – Historien om menneskets erobring av naturen av Reidar Andersen og Hans K. Stenøien

Legg litt kunnskap under juletreet i år! Denne boka er en fascinerende og spennende reise gjennom menneskehetens historie – en fortelling om hvordan menneskearten har endret kloden. Boka gir en bedre forståelse for tingenes tilstand, og gjør det klarere å se veien vi kan ta videre.

«At de – vi – har klart å danke ut alle andre menneskearter og legge jorden så til de grader under seg, er svimlende, fantastisk og skremmende.» Morgenbladet

Arten som forandret alt er en fantastisk julegave til den som bryr seg om verden i dag

 

Tilbake til Lemberg av Philippe Sands

Philippe Sands har regnet ut at bestefarens store familie på mors- og farssiden i Lemberg og Zólkiew talte 70 mennesker før andre verdenskrig. Bare bestefaren Leon overlevde, og omkranset fortiden sin med taushet.

Dette er en bok som virkelig skiller seg ut. Philippe Sands er en forteller av rang, og beretningen er helt unik.

«Fabelaktig og gripende»VG

Tilbake til Lemberg av Philippe Sands. Julegavetips!

 

Havlandet – Historia om hva som skapte Noreg av Per Anders Todal

Per Anders Todal vever naturvitskap, historie, mytologi og ramsalte reportasjar sammen til en stor og rik fortelling om Norge og havet. Dette er en reise til det usynlige Norge, og en ypperlig julegave til den kunnskapstørste.

«Vittig og velskrevet.» Dagbladet

Havlandet av Per Anders Totdal. Julegave til den kunnskapstørste