Julegavetips til krimelskeren

Krim er en storfavoritt under juletreet. Her får du gode tips til hvilke du bør legge der.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Nordmenn elsker å meske seg med mord og mysterier – og lite slår lesbar uhygge i romjula, med gløgg i koppen og julemusikk i stua.

Heldigvis finnes det uendelige mengder god krim å ta av.  Vil du ha noen gavetips, så har vi valgt ut noen saftige krimnyheter her.

 

Kastanjemannen av Søren Sveistrup

Kritikerrost krimroman fra forfatteren av TV-serien Forbrytelsen. En kvinne blir drept på bestialsk vis. Morderen etterlater seg en kastanjemann på åstedet. Dette er kun begynnelsen … Denne har grugaranti!

Kastanjemannen, krimtips, Søren Sveistrup 

 

Lazarus av Lars Kepler

Med denne legger du timevis med gåsehud og neglbiting under juletreet når Joona Linna etterforsker drapet på en gravskjender i sjuende roman i den bestselgende krimserien. 

«Jakten på å overvinne det onde skaper en intens og sitrende spenning gjennom mer enn 500 sider i Lars Keplers thriller. Nok en gang makter ekteparet bak psevdonymet Lars Kepler å levere en roman som er så intens at dne kan ta nattesøvnen fra de fleste.» Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Lazarus av Lars Kepler, sjuende bok om Joona Linna, fra Cappelen Damm

 

Dronen av Unni Lindell

Andre bok i Unni Lindells kritikerroste krimserie om Marian Dahle. «Dette er Unni Lindell på sitt beste!», skriver VGs anmelder om boka. Trenger man å si noe mer? Pakk den inn og gi den bort – ferdig snakka.

Dronen, Unni Lindell, krimroman fra Aschehoug

 

Alt er mitt av Ruth Lillegraven

Lyriker Ruth Lillegraven har gjort suksess denne høsten med sin første krimroman. Alt er mitt er en blanding av politisk thriller og vestlandsk noir, inspirert av bøker som Flink pike og Piken på toget – det må jo bli en gavesuksess til krimelskeren?

Alt er mitt

 

Gutten som elsket rådyr av Samuel Bjørk

I den tredje boken fra krimfenomenet Samuel Bjørk møter Holger Munch og Mia Krüger på en merkelig og intrikat sak. Denne ble nominert til Bokhandlerprisen 2018, og det er jo et greit kvalitetsstempel på en hard pakke under treet? 

Gutten som elsket rådyr, Samuel Bjørk, Vigmostad & Bjørke

Godt bokvalg til jul!