Julegavetips til barna

Gode bøker er fantastiske julegaver – også til barna. Her har vi samlet noen flotte barnebøker som gjør seg under juletreet.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

2018 har vært et strålende år for litteraturen, og det gjelder også barnelitteraturen. Det er nesten litt vanskelig å velge blant alle de gode nye barnebøkene, men her har vi plukket ut en håndfull bøker som byr på flotte leseropplevelser i romjulen og inn i det nye året.

 

Ingenlund av Jessica Townsend

Dette er en fantasysuksess som byr på moro, magi og spenning – midt i blinken for Harry Potter-fans.

«får det til å krible under huden» VG

Ingenlund, Jessica Townsend, julegave til barn, for dem som liker Harry Potter

 

50 hendelser som formet Norge av Jon Ewo

Jon Ewo tar med leseren gjennom viktige hendelser i Norgeshistorien fra 793 og frem til i dag. Les om blant annet Norges første mynt, Hansaforbundet, innføring av skolegang for alle barn og dannelsen av vårt første politiske parti. Boka er full av fantastiske illustrasjoner, laget av Ella Onstad.

«Inspirerende, kritisk og mangfoldig» Dagbladet

50 hendelser som formet Norge, Jon Ewo, julegave til barn

 

Snøsøsteren av Maja Lunde og Lisa Aisato

Stemningsfull og nydelig bok som har tatt Norge med storm denne høsten. Folk har løpt til butikkene for å kjøpe og nyte denne perlen sammen med barna, og trolig vil den ligge under mange juletrær i år. Boka er spådd å bli en juleklassiker i mange år fremover, og er nominert til ARKs barnebokpris 2018.

«Ekte juleglede!» VG

Snøsøsteren av Maja Lunde og Lisa Aisato, julegave til barn

 

En himmel full av skyer av Arne Svingen

Hva gjør du når legen gir deg den verst tenkelige beskjeden, at du kanskje ikke har mer enn et år igjen å leve? Henrik bestemmer seg for å redde verden! Originalt og grensesprengende for barn i slukealder. Nominert til ARKs barnebokpris 2018.

«(…) anbefales med glede» Aftenposten

En himmel full av skyer, Arne Svingen, gavetips til barn

 

Reisen til Jotundalen av Malin Falch

Dette er en unik norsk fantasy om en reise på nordlyset til et Norge ulikt alt vi kjenner. Reisen til Jotundalen er en vakker og magisk tegneserieroman om Nordens magi, og første bok i serien Nordlys. Boka er nominert til ARKs barnebokpris 2018.

«Lovende tegneserie fra lysende talent» Dagbladet

Reisen til Jotundalen, Nordlys 1 av Malin Falch, gavetips til barn