Julegavetips: Fem kokebøker under juletreet

Vi serverer fem av årets beste kokebøker.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Å finne julegave til hobbykokken er en ren fryd når bokhandlene bugner av så mange flotte kokebøker som nå.

Det florerer av smakfull vegetarmat, deilige kjøttretter, desserter som eksploderer av smak, og tips og inspirasjon på kjøkkenet.

Vi serverer deg gladelig fem av årets aller beste kokebøker. Håper du er sulten på tips – bon appétit!

Fem julegavetips til hobbykokken

Sjokoladeboka av Sverre Sætre

Drømmeboka for alle som liker sjokolade – fra Norges største sjokoladeekspert!

I Sjokoladeboka har Sverre Sætre brukt all sjokoladekunnskapen sin (og den er heftig!) til å lage den definitive kokeboka om sjokolade på norsk.

Her har Sætre samlet det han mener er de aller beste oppskriftene på de beste og viktigste sjokoladerettene – fra hverdagsfavoritter som cookies, varm sjokolade og scones til kompliserte kakeklassikere som Saint Honoré og Sarah Bernhardt.

Sjokoladeboka

Kjøp kokeboka her

En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren

Lag skikkelig digge kjøttfrie retter med denne kokeboka!

80 fargerike retter testet og utviklet i samarbeid med over 50 norske familier som smaker skikkelig digg. Kun retter med toppkarakter har kommet med i boken. Du finner folkefavoritter som taco og lasagne, asiatiske klassikere som pad thai o g grønn curry, samt pastaretter du kan nyte hver dag.

En skikkelig digg kokebok

Kjøp kokeboka her

Fattig student av Karen Elene Thorsen

Perfekt kokebok for den som vil spise sunt og spare penger samtidig! Dette er ei kokebok for studenter og alle som ønsker å spise godt uten at det svir for mye i lommeboka.

På den superpopulære instagramkontoen @fattig. student begynte Karen å dele ukemenyer med handlelister og oppskrifter. Hun fikk umiddelbar respons, og har nå en hærskare engasjerte følgere som lager mat på budsjett.

I denne morsomme og nyttige kokeboken fra «Fattig student» finner du 20 av de mest populære ukemenyene for under 250 kroner, smarte restemåltider, sparetips og masse andre geniale råd for den som vil være økonomisk og mett!

Fattig student

Kjøp kokeboka her

Kakeboka av Trine Refsum

En vakker kokebok full av fantastisk deilige raw food-kaker – garantert uimotståelige!

Her har du en samling med herlige kaker, fristende iskrem, deilige kaffedrikker, bowls og andre godsaker. Alle sammen fri for hvitt sukker og gluten og kun laget av plantebaserte ingredienser.

Lær noen enkle grunnteknikker, og server kaker som kan nytes til frokost.

Kakeboka

Kjøp Kakeboka her

God mat hele uka av Lise Finckenhagen

En praktisk og flott kokebok med 130 oppskrifter fra en av landets mest folkekjære kokker!

Lise Finckenhagens mesterlige evne til å kombinere spennende smaker og til å formidle oppskriftene på en enkel og god måte, har gjort henne til en av landets mest folkekjære kokker.

I denne boka finner du 130 av folkets favoritter. Velsmakende retter til alle ukens dager og anledninger – fra enkle halvtimesretter og gode grønne middager til fristende fredagskos og tradisjonelle søndagsklassikere.

Og det er heldigvis også ryddet rikelig med plass til Finckenhagens søte fristelser.

God mat hele uka

Kjøp kokeboka her