Jon Bing etterlot seg ferdig manus

Forfatteren, samfunnsdebattanten og jusprofessoren Jon Bing forlot oss i januar 2014. Han var en høyt verdsatt forfatter og ble regnet som en foregangsmann innen internasjonal rettsinformatikk. Vi mistet en ypperlig skribent med Jon Bing. Men nå viser det seg at et siste manus er i vente.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Bing utga en rekke bøker av ulike sjangre, både romaner, sakprosa, barnelitteratur og fagbøker. Da han døde for to år siden, mistet vi en kjær og avholdt forfatter, men i går kom nyheten at han etterlot seg et manus, ferdigstilt og klart til utgivelse. Dette ble funnet av venner og kolleger av Bing i huset hans på Kampen i Oslo i fjor høst.

Altså har vi mer i vente fra Bing. En gledelig nyhet! Manuset heter, ifølge VG, «Fremtidens fortid», der Bing beskriver på hvilket vis historien har påvirket oss og teknologien som omringer oss, og hva som er kilden til dagens diskusjoner om kunstig intelligens og robotisering av jusoppgaver.

Da er det bare å sette seg til rette og vente på den dagen vi igjen kan lese nok en opplysende, kunnskapsrik bok ført i pennen av selveste Jon Bing. Boken skal gis ut av Gyldendal Norsk Forlag. I mellomtiden kan vi jo også ta en titt på andre bøker av denne visjonære, sprelske og fyndige forfatteren.

Hva med for eksempel London 2084: en fortelling om fremtidige forbrytelser, skrevet av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd (2014). Handlingen er satt til år 2084. Byer og land ligger delvis under vann. Dyrelivet er skrint, ozonlaget tynnslitt, og ny teknologi og et enormt offentlig overvåkingssystem har endret hverdagen radikalt. Dette er en sciencefictionroman om gambling, organhandel og eksperimentering med biologisk materiale og menneske-maskin-grensesnitt. Det kan vel knapt bli bedre?
London2084_BingBringsvaerd

Foto av Jon Bing: Lars Aarønæs