Ingen påske uten krim og mysterier

Når påsken kommer trippende på lette vårføtter, elsker vi å lene oss tilbake mot solveggen, stikke hånda i godteposen og åpne krimromanen vi har gledet oss til å dykke ned i.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Nå er tiden endelig inne for påskekos med familie og venner, og – ikke minst – krim og mysterier!

Visste du
at det var de to bergensforfatterne Nordahl Grieg og Nils Lie som trolig var opptakten til den tradisjonelle påskekrimmen, allerede i 1923? De unge og fattige, og bestemte seg for å skrive en krimroman for å tjene penger. De skrev hvert sitt kapittel og utga boken under navnet Jonathan Jerv. Gyldendal reklamerte for boken Bergenstoget plyndret i natt med romanens tittel i store bokstaver. Mange forsto ikke at dette var reklame, og trodde toget faktisk var blitt ranet. Det sies at dette var starten på det hele. I ettertid ble det vanlig å lansere krimlitteratur til påske. (kilde: Aftenposten, 29. mars 2011)

 

Her har vi samlet en rekke spennende utgivelser for deg. Nå kan du velge og vrake i deilig, nervepirrende, spennende og uhyggelig krim!

Tørst av Jo Nesbø

En vampyrist går herjer i Oslo, og helvete bryter løs. Unge kvinner blir drept i hjemmene sine, og fellesnevneren er at de har vært aktive på sjekkeappen Tinder. Harry Hole trekkes på ny inn i politietterforskningen.

 

De som faller av Noah Hawley

«Spenning, mediekritikk og samfunnssatire går hånd i hånd i en av de mest velskrevne og forfriskende kriminalromanene jeg har lest på lang tid. (…) en bemerkelsesverdig og leseverdig roman for den kresne krimleser» Tom Egeland, VG

 

Naboparet av Shari Lapena

Den seks måneder gamle datteren til Anne og Marco forsvinner mens de er på middag hos naboparet. Hvem står bak, og hvor godt kjenner man egentlig menneskene man har rundt seg?

Internasjonalt bestselgende psykologisk spenningsroman som byr på en fengslende historie og sjokkerende vendinger – rett og slett nervepirrende lesning.

 

Filledokka av Daniel Cole

«Denne typen krimbok har en så dyster tone at den setter seg under huden på deg. Det var en psykologisk berg-og-dal-bane fra start til slutt, og jeg elsket det!» Sara, ARK Strømsø

 

Selfies av Jussi Adler-Olsen

Sjuende bind i serien om den sammensatte politietterforskeren og antihelten Carl Mørck og hans kolleger i Avdeling Q.

Igjen gjør forfatteren igjen det han er best på, å skildre smerten og den harde kampen for å overleve maktesløsheten. Ifølge forfatteren selv er overfladiskhet og egoisme noen av de viktigste temaene i den nye krimromanen.

 

En femte årstid av Torkil Damhaug

Nylig kåret til vinneren av Rivertonprisen for fjorårets beste verk innen norsk kriminallitteratur!

«Torkild Damhaug er en usedvanlig formsikker krimforfatter, og jeg kjenner vel ingen i hans laug som på samme måte kan mane fram hvordan desperasjonen kan ligge på lur rett under de mest hverdagslige scener. (…) Dessuten er den spennende, smart og spenstig skrevet!» Sindre Hovdenakk, VG

 

Harpiks av Ane Riel

Ane Riel har med romanen Harpiks skapt et uhyggelig, grimt og samtidig rørende univers – befolket av ynglende kaniner, et ensomt, men elsket barn og mennesker som lever på utsiden av samfunnet og gjør sitt beste for å overleve og bevare sitt eget, uansett hva det koster eller hvem som må ofres.

 

Mer påskekrim finner du her

påskekrim, krim, krimroman