Hver gang du forlater meg – kjærlighetsroman fra Linnéa Myhre

Linnéa Myhre er aktuell med ny roman, Hver gang du forlater meg. Dette er en roman om kjærlighetens mørke side, bruddet og kjærlighetssorgen.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Hver gang du forlater meg er en kjærlighetsroman om det pinefulle, nådeløse håpet når den ene elsker mer enn den andre. Det er en roman om å takle kjærlighetssorgen, fri seg fra den, uten å miste seg selv i prosessen.

Romanen handler om et kjærestepar som gjør det slutt. Etter bruddet vender han stadig vekk tilbake til henne, for en stakket stund om gangen. Og hun slipper ham inn, gang på gang, trass i smerten han påfører henne ved ikke å ville ha henne nok til å bli hos henne. Hva kan hun ellers gjøre, når han er den store kjærligheten hennes?

Etter at han gjorde det slutt i mai, var han simpelthen blitt borte. Antakeligvis hadde han reist hjem igjen til USA og søkt tilflukt i studio, og det skulle bli juni og sankthans innen han vendte tilbake. Hun hadde ligget i sengen like lenge, grått og kastet opp, og scrollet seg gjennom alt som fantes av bilder og minner, gravd og lett etter nye, forsøkt å finne ham, kunne ikke forstå hvor han var blitt av, hvordan han våget å forlate henne på den måten og deretter ganske enkelt forsvinne.

Men plutselig var han altså i byen, tagget på et bilde på Facebook, og hun kunne kjenne hvordan hjertet slo fortere, snart satte seg fast i halsen. Hun lå på den lilla yogamatten og anstrengte seg for å puste jevnt mens hun samlet fingrene rundt tærne. De var ikke nødvendigvis kjærester lenger, og kanskje var det faktisk helt slutt, men likevel. Hva om han hadde ombestemt seg? Hun var nødt til å treffe ham.
Utdrag fra boken