Hver gang du forlater meg er kåret til Årets bok 2016

Årets bok 2016 er kåret – vinneren er Linnéa Myhre med kjærlighetsromanen Hver gang du forlater meg, utgitt på Tiden Forlag.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Hver gang du forlater meg av Linnéa Myhre er kåret til Årets bok i ARK, stemt frem av bokleserne. Dette er en roman om kjærlighetens mørke side, bruddet og kjærlighetssorgen. Det er en beretning om det pinefulle håpet når man elsker mer enn den andre, om avgrunnen man nærmer seg når alt føles som mest håpløst ­– om å forsøke å takle kjærlighetssorgen uten å miste seg selv samtidig.

Prisen ble tatt godt imot av den fornøyde vinneren. «Jeg er så ufattelig stolt og takknemlig for at folk har stemt fram min bok at jeg kan ikke få sagt det nok. Jeg er heldig som har så trofaste og dedikerte lesere, og ikke minst påloggede lesere som heier meg fram. Blant så mange gode titler og forfattere jeg ser opp til – bøyer jeg meg ydmykt i støvet. Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle som leser – det hadde åpenbart ikke blitt noe av noe som helst uten dere», sa Linnéa Myhre da vi loddet stemningen etter at den gode nyheten var overbrakt.

Årets bok i ARK er en pris som hyller den gode leseropplevelsen – og er dermed en hyllest til både forfatteren og leserne.

ARK inviterer hvert år 10 000 av de mestlesende ARK-vennene til å nominere sine tre favoritter fra det inneværende bokåret. Når nominasjonsprosessen er over, kokes de nominerte bøkene ned til en liste med kandidater. Deretter inviteres alle de 860 000 ARK-vennene til å stemme frem sin favoritt blant de nominerte.

Utdrag fra Hver gang du forlater meg:
– Det ordner seg, gjør det ikke, sa hun omsider og stirret påtatt likegyldig på ham. – Det er kun følelser.
– Og følelser har en tendens til å gå over, svarte han.
– Jeg tenker på ham hele tiden.
– Men det gjør ikke fysisk vondt lenger?
– Nei.
– Hadde du sluttet å kaste opp om han kom tilbake?
Hun satte seg opp og så ham inn i øynene.
– Ja, svarte hun bestemt. Slo blikket ned og bet seg i underleppen. – Eller nei. Jeg vet ikke.

I år besto listen av 30 sterke titler – der Hver gang du forlater meg fikk flest stemmer. Dermed har bokleserne talt, Linnéa Myhre mottar prisen for Årets bok 2016.

Prisen ble delt ut for første gang i fjor. Da gikk Siri Pettersen av med seieren, med sin fantasyroman Evna.

Vinneren av Årets bok mottar 25 000 kr.