Hva utgjør egentlig et godt liv?

Jens M. Johansson er ute med ny roman – Et godt liv. En roman om et ektepar som sliter, og om hva det er som utgjør et godt liv.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Et godt liv er Jens M. Johanssons femte roman. Han har tidligere gitt ut blant annet Bryllup og begravelser – som av flere kritikere ble kåret til en av årets beste bøker i 2013. Det vaker høye forventninger til den nye romanen hans.

Katja er gift med Simon, som er forfatter. Ekteskapet knirker, og kranglene deres er hyppige og vonde.

Katja mister både moren og faren sin i løpet av et halvt år. Hun plasserer esker med ting fra foreldrenes liv på hjemmekontoret i andre etasje – dagbøker, brev, lister og almanakker. Ved en tilfeldighet begynner Simon å lese i papirene. Han får et forbløffende innsyn i livet til svigermoren Else. I dagbøkene sine skriver hun åpent om livet sitt – forholdet til alkohol og medisiner, seksualitet, drømmene og håpene som svant. Ekteskapet til Katja og Simon settes i et nytt perspektiv.

Men kan man stole på dokumentene? Byr de på hele historien? Og hva er det egentlig som utgjør et godt liv?

terninger_5«… intens, velskrevet og veldokumentert beretning om våre skjøre liv, vår lengsel etter mening og kjærlighet. Gled deg til en dyp og meningsfylt leseropplevelse!» Arne Hugo Stølan, VG