Høythengende priser og nominasjoner til tegneseriedebutant

Anders N. Kvammen vant i fjor Brageprisen for beste barne- og ungdomslitteratur med sin debuttegneserieroman Ungdomsskolen. Nå er han nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2017.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Anders N. Kvammen er nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2017 for sin tegneserieroman Ungdomsskolen.

I fjor fikk han Brageprisen for beste barne- og ungdomslitteratur. I juryens begrunnelse sto det: «Godt sett, godt fortalt og godt formidlet. Det blir aldri overforklarende, bare sårt, ømt, hjerteskjærende og sant.»

Dette er Kvammens debuttegneserie, og tildelingen var således ekstra hyggelig. Det er ikke hver dag en debutant vinner en prestisjetung litteraturpris.

«En stor ære å bli nominert i selskap med så mange flinke forfattere. Det er med ydmykhet jeg mottar denne prisen,» svarte vinneren da vi spurte hva han føler om mottakelsen av den høythengende litteraturprisen.

Spar tid og frakt, bestill med Klikk&Hent:

ungdomsskolen_anderskvammen

Ungdomsskolen handler om Aksel. Han er en ordinær gutt, med en omtenksom og kjærlig familie, men han strever med å finne seg til rette på ungdomsskolen, og sliter med å takle tapet av en viktig person i livet sitt.

Dette er et humoristisk og samtidig dypsindig verk, som føles både troverdig og gjenkjennelig for enhver som har tilbrakt sine ungdomsår i det nådeløse hierarkiet som gjennomsyrer enhver ungdomsskole i landet.

Anders N. Kvammen er også en ansatt hos ARK Bokhandel, noe som varmer våre hjerter ekstra. Vi gratulerer den verdige vinneren med velfortjent pris og nominasjon.