Historiefortelleren – en livsklok beretning om vanskelige valg

Denne romanen er både livsklok, vakker og reflektert med et liketil og behagelig språk og tematikk som rører ved hjertestrengene.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Historiefortelleren er en roman som skaper ettertanke. Av underholdningsromaner stiller den sterkt med tanke på både tematikk og kvalitet – Jodi Picoult er god til å dra deg inn i universet sitt, holde deg der og kna en velkomponert beretning inn i sinnet ditt. Boken er lettlest, men ikke nødvendigvis lettfordøyelig. Skildringer av jødenes behandling under andre verdenskrig og menneskers anger og ønske om å gjøre bot, vil utvilsomt sette spor i deg. Moralske dilemmaer og eksistensielle utfordringer står i høysetet når Picoult skaper litteratur. Og mange mener at Historiefortelleren trolig er hennes beste roman til nå.

Dette er så godt som perfekt sommerlektyre. Fengslende og samtidig klokt og berikende.

Bestill Historiefortelleren med Klikk&Hent i din lokale ARK-butikk her:

«Måten hun i denne boka skriver fram grusomhetene jødene opplevde i tysk fangenskap under andre verdenskrig, krever en moden forfatter – ja, et reflektert menneske. Teksten er totalt rensket for sentimentalitet eller melodrama. Det svir og prikker i de fleste følelsene. (…) Skjønnlitteratur, ja vel – men med en innlevelse som er en god forfatter verdig.» Jan-Erik Østlie, LO Aktuell.

«Denne boka har et driv som gjør det vanskelig å legge den fra seg.» Kamille