Harry Potter and the Cursed Child – ute nå!

Harry Potter and the Cursed Child, den åttende boken om Harry Potter er ute i butikk! Dagen mange har ventet på, er endelig kommet. Teaterstykket spilles på Londons West End og skuespillet i bokform er å finne i bokhandelen og på ARK.no.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Harry Potter and the Cursed Child er et skuespill i to deler, skrevet av Jack Thorne, basert på en ny historie av J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany. Teaterstykket har nå inntatt scenen på Londons West End, på samme tid som skuespillet utgis i bokform verden over. Både boken og teaterstykket har fått blandede kritikker, som er å forvente når forventningene har vært store – dette er uansett gode dager for fansen. Flere har uttalt at den åttende historien faktisk også er den beste. Harry Potter and the Cursed Child blir trolig sommerens store snakkis, både blant edsvorne fans og nye tilhengere av dette usedvanlige fantasyuniverset.

Nitten år etter det store oppgjøret med Voldemort er Harry Potter en overarbeidet trebarnsfar ansatt ved Magidepartementet. Mens Harry sliter med en fortid som nekter å forbli der den hører hjemme, strever hans yngste sønn, Albus Severus, med vekten av en familiearv han aldri har bedt om å ta del i. Fortiden og nåtiden fletter sine fingre sammen, og både far og sønn lærer en ubehagelig sannhet: Iblant kan mørket komme fra uante steder …

I denne åttende historien om Harry Potters verden er hans yngste sønn en ensom gutt, som ikke helt finner plassen sin på Hogwarts. Han finner en venn i Draco Malfoys sønn, Scorpius Malfoy. Og de to guttene havner i alvorlig trøbbel som de både lager og må løse selv.

Harry Potter and the Cursed Child er en beretning om oppvekst, om familie, om å finne seg selv og godta den man er. Det er også en historie om lengselen etter å høre til.

De foregående Harry Potter-bøkene finner du her, sammen med andre titler fra J.K. Rowling.