Harry Hole på to minutter

Trenger du å friske opp bekjentskapet med Harry Hole før Kniv? Eller er dere kanskje helt ferske venner?

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Klar for å hoppe på Harry Hole-bølgen igjen? Denne sommeren kommer alle til å ha en Kniv på nattbordet eller i strandveska.

Trenger du en oppfriskning av livet til Harry Hole frem til nå – så du er fullt forberedt før du leser den nye boka?

Eller har du ennå til gode å bli kjent med Harry, og har lyst å «jukse» deg gjennom serien frem til boka alle kommer til å snakke om i sommer?

Vel, da har vi en god nyhet. Vi har nemlig oppsummert hele Harry Hole-serien for deg – på to minutter!

Alle bøkene i Jo Nesbøs serie om antihelten Harry Hole kan leses uavhengig av hverandre. Men selvfølgelig er det nyttig å vite litt hva denne fordrukne politietterforskeren og seriemordeksperten har opplevd til nå i livet.

Og hvem vet, kanskje får du lyst å hive deg over bøkene med det samme, eller ta en runde til om dere allerede er gamle kompiser …

Here goes!

Harry Hole på to minutter

Flaggermusmannen: en Harry Hole-thrillerI Flaggermusmannen må Harry Hole oppklare voldtekten og drapet på en ung, norsk jente i Sydney. Harry oppdager fort at det ikke bare er nattehimmelen som er snudd på hodet på den andre siden av kloden.

 

KakerlakkeneI Kakerlakkene blir den norske ambassadøren i Thailand funnet drept på et horehus i Bangkok, og i Oslo legges en plan for hvordan man unngår skandale. Harry setter seg på flyet med fylleånde og B12-sprøyter i sekken, men oppdager snart at det dreier seg om mer enn et mord.

 

Rødstrupe: en Harry Hole-thrillerI Rødstrupe skyter politietterforskeren Harry Hole ved et uhell en amerikansk Secret Service-agent under president Clintons norgesbesøk. Saken dysses ned. Harry overføres til Overvåkningspolitiet, hvor han må undersøke en attentatrifle som har havnet i Oslo. Tom Waaler – Harry Holes nemesis – dukker opp. Og ikke minst Rakel, som skal bli hans livs store kjærlighet.

 

Sorgenfri: en Harry Hole-thrillerI Sorgenfri har filialsjefen i et banklokale fått tjuefem sekunder på å tømme minibanken. Han bruker trettien. Raneren viser seks fingre i overvåkingskameraet og skyter en kvinnelig ansatt. Harry Hole våkner i leiligheten sin med en tolv timers blackout. Han settes umiddelbart på ranssaken og søker hjelp hos en myteomspunnet bankraner.

 

Marekors: en Harry Hole-thrillerEn hetebølge har rammet et feriestille Oslo i Marekors. I en leilighet ved Vår frelsers gravlund begynner det å dryppe små svarte klumper gjennom gulvet. Samtidig – i sin leilighet i Sofies gate – ligger førstebetjent Harry Hole på gulvet, forfyllet, forlatt og oppsagt. Han får et siste oppdrag, en drapssak. Den må han løse sammen med sin nemesis Tom Waaler – politikollegaen han ikke klarte å avsløre som morder.

 

Frelseren: en Harry Hole-thrillerI Frelseren blir en soldat i Frelsesarmeen drept under en førjulskonsert på Egertorget i Oslo. Gjerningsmannen avbildes, men ansiktet forandres fra bilde til bilde. Harry Hole starter en jakt på liv og død – mest død.

 

Snømannen: en Harry Hole-thrillerSnømannen er boka som får folk til å låse døra på høylys dag. En rekke kvinner forsvinner på mystisk vis. Alltid ved det første snøfallet. Alltid med en snømann som vitne. En seriemorder er løs. Hvem blir den neste?

 

Panserhjerte: en thriller av Jo NesbøI Panserhjerte er Harry er permittert. Han er i Hong Kong på flukt fra seg selv og sine indre demoner, og selvmedisinere seg kraftig. To kvinner blir funnet drept i Oslo, begge druknet i sitt eget blod. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore mannen som er deres eneste spesialist på seriedrap.

 

Gjenferd: en Harry Hole-thrillerEn hardt prøvet Harry Hole er tilbake i Oslo i Gjenferd. Oleg, sønnen til Harrys ekskjæreste Rakel, er mistenkt for et drap – i et oppgjør mellom to narkomane. Samtidig svømmer Oslo over av det sterkt avhengighetsskapende dopet fiolin. Drapet får etter hvert et omfang Harry ikke hadde forutsett. De fleste sporene peker én vei. Oppover i samfunnsrekkene …

 

Politi, en thriller av Jo NesbøI boken Politi ligger en hardt skadet mann i koma på sykehuset. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter. Samtidig blir politimenn funnet drept på åsteder for gamle uoppklarte drap. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker …

 

TørstI Tørst våkner Harry opp som en temmelig fornøyd mann, som har funnet lykken et sted i slutten av førtiårene. Det lyder så banalt at han må le når han av og til formulerer det for seg selv eller – en sjelden gang – for de ytterst få menneskene han kaller venner: «Min kone og jeg har det fint sammen.» Men det er før vampyristen dukker opp … igjen er Oslos gater utrygge. Men Harrys agenda er ikke bare å fange vampyristen, han er ute etter morderen som slapp unna.

Ny bok om Harry Hole

Denne sommeren vil det ligge en Kniv på nattbord og i feriekofferter og strandvesker over hele landet.

Les første kapittel av Kniv her

Det er en begivenhet når Jo Nesbø gir ut ny bok i den bestselgende og enormt populære krimserien om Harry Hole. Fansen går mann og kvinn av huse for å lese boka så fort som mulig.

Nå kan du bestille Kniv, tolvte bok i serien om Harry Hole, skrevet av Jo NesbøHarry Hole har mistet alt. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut, han har mistet jobben på Politihøgskolen, men får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset. Når han tror det ikke er mer å tape, starter han en ensom jakt på en gammel fiende. Harry stilles overfor to valg: å gå under med en gang. Eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten redde Harry?

Dette blir både blodig og stas!