Harpiks byr på gys og kjærlighet

Det er ikke hver dag man leser en roman som både er vakker og vemmelig på samme tid.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Ane Riel har med romanen Harpiks skapt et uhyggelig, heslig og samtidig rørende univers – befolket av ynglende kaniner, et ensomt, men elsket barn og mennesker som lever på utsiden av samfunnet og gjør sitt beste for å overleve og bevare sitt eget, uansett hva det koster eller hvem som må ofres.

På en liten halvøy bor sju år gamle Liv med en far som er manisk samler og en mor som er for stor til å komme seg ut av sengen. Til selskap har hun ikke annet enn kaniner – og Carl, tvillingbroren som ingen andre enn hun ser.

Vinner av Glassnøkkelen 2016 – prisen for beste nordiske spenningsroman.

Liv er høyt elsket av sine foreldre, men tilværelsen hennes er samtidig et mørkt vrengebilde av virkeligheten – normalen er at far kveler farmor og melder Liv død for å beskytte henne fra omverdenen. Romanen er sanselig og urovekkende, vakker og ubehagelig.

Kjøp boken her

Karakterene er forvirrede og sørgmodige i sine desperate tilværelser, men midt i det hele er milde, nysgjerrige og kloke lille Liv et lyspunkt i vanviddet. Harpiks er en spennende og berikende roman som passer perfekt til mørke vinterkvelder der stearinlysene blafrer i vinduskarmen og du sitter godt plassert under et pledd i sofaen.

 

«Danske Ane Riel gir leseren gåsehud i en grotesk krimroman som er like vakker som den er mørk, og som det er vanskelig å glemme. Det er lenge siden jeg leste en roman som både rørte og frastøtte meg så sterkt. I Harpiks er uhyggestemningen tidvis så sterk at man ikke vet om man orker å lese videre, samtidig som boken er så godt skrevet at man bare må.» Elin Brend Bjørhei, VG