Handlekraft – få gjort det du vil

Å nå målene sine er gøy og gir mestringsfølelse!

Publisert: Skrevet av: Kristian Hall, forfatter

Den amerikansk-danske fotografen Jacob Riis er opphavsmannen til en liten tekst kalt steinkutterens læresetning:

Når intet annet hjelper, går jeg for å se steinkutteren hamre løs på steinen han jobber med, kanskje hundre ganger uten at en eneste sprekk viser seg. Men på det hundreogførste slaget sprekker steinen i to, og jeg vet at det ikke var det siste slaget som gjorde det, men derimot alle som kom før det.

Handlekraft, ny bok av Kristian Hall. Gjesteblogger i ARK-bloggen i dag.

Læresetningen belyser noe av det viktigste når det gjelder det å nå sine mål: Du må være villig til å dunke løs på steinen din til den splitter i to. Men før du kan det, må du ha funnet steinen din: Hva vil du, hva er viktig for deg i livet?

Finn ut hva du vil

Boken Handlekraft vil hjelpe deg med det – med å finne ut hva du vil (hvis du ikke allerede gjør det). Videre inneholder boken en komplett prosess i 15 steg som vil hjelpe deg med å nå ethvert mål. Om det handler om å løpe en maraton – eller ta dine første skritt med nye joggesko. Om det handler om å ferdigstille et stort prosjekt på jobben eller bli ferdig med studiene. Uansett hva du vil, stort eller smått, om det er et mål innen arbeidslivet eller privat, er prosessen stort sett den samme:

  • Vit hva du vil
  • Finn det aller viktigste som vil ta deg mot målet
  • Hamre løs på steinen din til du lykkes

Kilde til glede

Fra vi er ferdige på skolen til vi pensjonerer oss har vi omtrent 20 000 dager vi kan fylle med innsats mot et eller flere mål. Den tiden vil gå uansett hvor målrettet og effektiv du er. Livet inneholder så mangt, og mye av det som har verdi har ikke med mål å gjøre. Men å sette mål, jobbe systematisk mot dem over tid, og til slutt nå dem gir en herlig mestringsfølelse. Det er en av livets kilder til glede.

Ved å følge prosessen du finner i Handlekraft vil du kunne ta sjumilssteg mot målene dine, og oppleve mye mer av gleden og mestringsfølelsen som kommer med måloppnåelse. Hvem vet hva du kan få til og oppleve?

Første steg kan bli å skaffe boken.

 

Kristian Hall