Gyllen sol av Shilpi Somaya Gowda

Anil forlater India for å studere i USA. Trass i familiens krav ønsker han å bli, men en barndomsvenninne fanget i et voldelig ekteskap i India, trenger hans hjelp.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Gyllen sol er en underholdende og rørende beretning. Perfekt som lett sommerlektyre.

Som barn sitter Anil under bordet og hører faren løse konflikter i den støvete, bortgjemte indiske landsbyen. Klanens neste overhode skal en dag bli Anil. Han er familiens store håp og sendes til storbyen for å studere. Som best i sitt kull får han stipend for å fortsette legeutdannelsen i USA. Jo mer Anil ser av USA, jo sterkere blir ønsket hans om å bli i Vesten. Når han en dag skal arve posisjonen som landsbymegler, blir han nødt til å velge mellom sitt moderne liv i USA og den lille landsbyen han kommer fra.

Barndomsvenninnen Leena har ikke de samme mulighetene. Hun er fanget i et arrangert, voldelig ekteskap. Skjebnen tvinger henne til å ta et valg som kan ødelegge hennes og familiens ære. Hun trenger Anils hjelp. Vil han ofre sitt nye liv for å redde Leena? Og vil han velge landsbyen som behøver ham?

«Denne boken blir med deg lenge etter siste side.» Vanessa Diffenbaugh, forfatter av bestselgeren Blomstenes hemmelige språk.

«Fantastisk lesning, gleder og intriger. En triumf!» Washington Post