Gruer seg til jul

Ingrid Winter gruer seg til jula, men kanskje kan hun gjøre din enda bedre!

Publisert: Skrevet av: Janne S. Drangsholt, forfatter

For Ingrid Winter begynner julestria allerede i september, når det begynner å tikke inn tekstmeldinger fra storfamilien med spørsmål om hvor julen skal feires, hvem som skal invitere til selskap, og hvorfor ingen aner hvor oldemors hekleduker har blitt av.

Det er ikke det at Ingrid Winter ikke liker å feire jul.

Det er bare det at den begynner så tidlig.

Det er bare det at alle har så mange forventninger og planer, og at disse stort sett kolliderer med hennes ene plan om å sitte helt stille i en god stol og bare være.

Derfor gruer hun seg.

Winterkrigen av Janne Drangsholt, gjesteinnlegg fra forfatter, Tiden forlag

Hun gruer seg til når barna skjønner at julekalenderen bare består av sokker og tannbørster.

Hun gruer seg til å småprate med den perfekte naboen, som elsker jul og kjører skjermfrie og familievennlige aktiviteter gjennom hele desember.

Og mest av alt gruer hun seg til å fortelle Bjørnar at hun har invitert to sett med svigerforeldre, samt en søster, kollega, femtenåring og en perifer moster til å feire jul med dem.

Alt dette gruer Ingrid Winter seg til.

Legg til en perfekt nabodame med bloggsuksess på vår heltinnes bekostning, foreldre som aldri blir fornøyde, førjulsstemning i åpent kontorlandskap, samt en voksende klump i nakken, så får du Ingrid Winters hverdag i et nøtteskall.

Det er nesten mer enn en desillusjonert akademiker fra middelklassen kan tåle.

Men kanskje, bare kanskje, vil fortellingen om Ingrid Winters førjulstid gjøre din egen litt lettere og lysere. Det håper jeg!

 

Janne S. Drangsholt