Gratulerer med Rivertonprisen, Kjell Ola Dahl!

Kjell Ola Dahl blir i dag tildelt den prestisjetunge Rivertonprisen – «Den gylne revolver» – for sin krimroman Kureren, utgitt på Gyldendal Norsk Forlag i fjor.

 

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

kureren_omslag_rivertonprisen2016Prisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening og De norske Bokklubbene, og skal gå til forfatteren av årets beste norske kriminallitterære arbeid – enten det gjelder en roman, novellesamling, skuespill, originalmanus for spillefilm, fjernsynsdrama eller radioteater.

Du finner romanen her.

Kureren er en kritikerrost og hyllet roman med handling lagt til andre verdenskrig og 1967 – 25 år etter. Forfatteren vant også Brageprisen med denne boken i 2015, og det er ikke små ord som har versert om romanen:

«Solid krigshistorisk krim … Hvis det først skal skrives kriminalromaner i noen særlig grad, bør Kjell Ola Dahl være en av dem som gjør det.» Leif Ekle, NRK P2

«Drivende god fortelling … Det er vanskelig å legge boka fra seg.» Ola Einbu, Romerikes blad.

«Kureren er blitt en velskrevet og stemningsfull kriminalroman med gode personportretter og fin tidskoloritt. Som skjønnlitteratur betraktet befinner den seg i en høyere divisjon enn de fleste kriminalromaner.» Torbjørn Ekelund, Dagbladet.

«… elegant og sømløst. Når man leser en roman av Dahl, med eller uten krim- som forstavelse, får man følelsen av å være i gode hender. Det betyr ikke så rent lite for en leser.» Rune Hallheim, Aftenposten.

«… en sober og vellykket agentthriller, som gir assosiasjoner til svart-hvitt-klassikeren «Den tredje mann», alltid et kvalitetstegn. Finalen er akkurat passe nervepirrende.» Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv.