Ingvar Ambjørnsen fyller 60 år i dag

Ingvar Ambjørnsen er en stor forfatter og ikke minst en viktig samfunnsstemme. I dag fyller han respektable 60 år, og ARK gratulerer.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

At en forfatter av Ambjørnsens kaliber fyller 60 år, går ikke upåaktet hen. Dette er en forfatterfavoritt uten sidestykke blant norske lesere. Ambjørnsen har satt spor i et uhorvelig stort antall av oss. For mange er dette en forfatter som har vært en følgesvenn gjennom store deler av livet.

Pelle og Proffen fargesatte tenårene til mang en ungdom, og hvem slukte vel ikke for eksempel Hvite niggere eller Den siste revejakta når man kanskje var litt for ung for det. Og ikke minst har Elling og hans trofaste venn Kjell Bjarne skapt en stor fanskare, trengt seg inn i hjertene deres, og blitt der. I tillegg til en rekke gode romaner innen ulike sjangere, har Ambjørnsen blant annet utgitt fantastiske novelle- og essaysamlinger, og han er en nærværende, klok og spissfindig samfunnsdebattant.

I anledning forfatterens bursdag har vi et hyggelig bursdagstilbud til deg som har lyst til å lese bøkene om Elling på nytt, eller for første gang. Nå får du nemlig de fire Elling-romanene samlet i en innbundet utgave til kun 79 kr (førpris 199,-). Tilbudet gjelder til og med søndag 22. mai.

Elling

 Elling

av Ingvar Ambjørnsen

(Utsikt til paradiset, Fugledansen, Brødre i blodet, Elsk meg i morgen)

 «Alt går over. Eller mer presist: Alt går over i noe annet.» Elling