Gratis oppskrift: Middag for 25 kr

Det trenger ikke være dyrt å spise godt!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Marie Thrane står bak Instagram-kontoen @middagfor25kr – og i januar blir det bok av det!

Middag for 25 kr, en kokebok fra Marie Thrane

Kommer 2. januar – forhåndsbestill nå

Kokeboka Middag for 25 kr blir full av oppskrifter på velsmakende mat som koster kun 25 kr per porsjon! Her får du 52 oppskrifter, en til hver uke i året.

Vi har fått dele en oppskrift fra boka med deg her. Spar pengene dine til julegaver og lag …

Ovnsstekte søtpoteter med bønner og feta

Dette er kosemat! En blanding av søtt og salt, fylt med tacosmaker og toppet med masse fetaost. Du kan gjerne bruke hakkede tomater i denne retten, og paprika, løk eller mais om du vil. Bytt ut bønnene med kjøttdeig om du har det og ikke vil være vegetar. Og topp gjerne med tacosalsa og koriander!

 

4 porsjoner

 

Ingredienser

4 søtpoteter (à ca. 350 g)

1 fetaost i blokk

1 boks kidneybønner

1–2 ss tacokrydder

4 tomater

1 pakke vårløk

rømme

 

Sum per porsjon: 25 kroner

Tips til superspareren: Bruk vanlige poteter i stedet for søtpotet eller rødløk i stedet for vårløk.

 

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 °C.
  • Stikk hull i søtpotetene med en gaffel og stek dem i ovnen i 45–60 minutter, til de er myke når du stikker gjennom dem med en kniv.
  • Bland i mellomtiden halve fetaosten, bønner, tacokrydder, tomater i biter og halvparten av vårløken skåret i skiver.
  • Ta ut søtpotetene når de er ferdig stekt. Skjær et snitt langs poteten på midten. Ta ut en del av innmaten og bland med resten av fyllet.
  • Sett potetene tilbake i ovnen i 10 minutter så fyllet blir varmt.
  • Topp med mer fetaost og hakket vårløk. Server med rømme.

 

Rester?

Fetaosten kan du bruke opp i tacosalat sammen med bønner og tomater. Eller i pai og i rødbetsalat med feta.

 

Et annet tips: Sett bunnene av vårløken i vann i vinduskarmen og skift vann annenhver dag, så vokser de ut igjen!